Op een speelse wijze medische gegevens digitaal verzamelen

Het digitaal bijhouden van je medische meetgegevens valt, ondanks de nieuwe snufjes, moeilijk ‘leuk’ te noemen. Cigna wil daar in samenwerking met Microsoft verandering in brengen. Het brengt een nieuw apparaat op de markt om op een speelse manier je medische gegevens digitaal te verzamelen; de BioBall.

Met deze elektronische bal waarbij een VR headset gebruikt dient te worden, spelen de gebruikers een spel terwijl hun vitale gegevens verzameld worden. Deze BioBall maakt voor het eerst gebruik van Microsofts HoloLens technologie waarmee screenings gemaakt kunnen worden van iemands gezondheid.

Vier belangrijkste elementen ter voorkoming

Deze bal is ontwikkeld in het kader van Cigna’s programma ‘Go, Know, Take Control’, waarbij mensen worden gestimuleerd om de volgens Cigna vier belangrijkste elementen van meten in de gaten te houden, namelijk bloeddruk, BMI, suikerspiegel en cholesterol. Deze vier elementen zijn volgens Cigna verantwoordelijk voor de meeste, te voorkomen chronische ziektes en zorgkosten.

Voor je gaat spelen wordt je door een BioBall expert eerst geregistreerd en je bloeddruk gemeten. Vervolgens stap je een met hologrammen gevulde kamer binnen, waar de bal en de VR bril aan de beurt zijn. Terwijl je beelden probeert te vangen in de hologrammenkamer meet de BioBall je pols, je BMI, je beweging en je snelheid. Na het één minuut durende spel krijgt de gebruiker direct zijn resultaten op zijn lens te zien en ontvangt een e-mail waarin manieren tot verbetering worden gegeven.

“Virtual and augmented reality veranderen de manier waarop we leren, werken en spelen in ons dagelijks leven. Cigna ziet VR als een prominente manier om je persoonlijke gezondheid te managen,” zo zegt Stephen Cassell, Chief Brand Officer van Cigna. “Cigna ziet BioBall als een innovatieve manier om mensen te stimuleren om de controle te grijpen over hun eigen gezondheid.”

Draagbare pop-up versie

Het apparaat zal niet thuis of bij de dokter te gebruiken zijn, maar onderdeel uitmaken van publieke evenementen die door Cigna worden gesponsord in de VS. Terwijl de agenda van de plaatsen waar BioBall te vinden zal zijn nog gemaakt wordt, maakt Cassell al wel bekend dat de BioBall te vinden zal zijn tijdens de Disney Marathon in september. Vanaf april zal ook een draagbare, pop-up versie beschikbaar komen, die in onsite klinieken of zakelijke evenementen te gebruiken zal zijn.

Cassell wilde niet ingaan op de specifieke details hoe de BioBall gebruikt kan worden in werknemerssettings, maar liet wel doorschemeren dat de BioBall ook kan worden aangepast op de behoefte van een werknemer, omdat werkgevers een gezamenlijk doel hebben om ook op de werkplaats wellness en preventieve zorg te bevorderen.

“Preventieve zorg is een belangrijk deel van gezond blijven, maar we weten helaas, dat mensen slechts de helft van de beschikbare preventieve services gebruiken, terwijl 100% gedekt wordt door de verzekering”, zo zegt Cassell. “Door middel van technologie en andere digitale strategieën, kan Cigna gezondheid leuker maken, waardoor individuen checkups krijgen en in een vroeg stadium eventuele gezondheidsproblemen kunnen ontdekken.”

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
MRI
Hersenschors kan Parkinsonsymptomen compenseren
Hartoperaties
Sneller herstel hartoperaties door nieuwe methodes
Databeschikbaarheid - Joba vd Berg
VWS, regel die databeschikbaarheid!
symposium
Margreet Vos: ‘Integreer duurzaamheid in de definitie van goede zorg’
Cardiologie
Diakonessenhuis schenkt Utrecht 56 connectieve AED's
Drie overheidsorganisaties op het gebied van cybersecurity openen een gezamenlijk loket waar organisaties cyberdreigingen of -kwetsbaarheden kunnen melden.
Drie cybersecurity-organisaties openen één loket
samenwerking
Regionale samenwerking groeit mede dankzij IZA
Planning gezondheidszorg regiobeelden
NZa: knelpunten aanscherpen in regiobeelden
Rapportage
Spraakherkenningsoplossing voor specialisten blijkt ideaal
hartstilstand
Slim horloge alarmeert meldkamer bij hartstilstand
Volg jij ons al?