Oproep: Cursus technologie voor ouderen gezocht

Wij ontvingen onderstaande e-mail van één van onze lezers. Wie kan haar helpen of van dienst zijn? Graag uw reactie naar redactie@icthealth.nl of via Twitter: @icthealth_NL

Geachte leden van de redactie,
 
Sinds enige tijd ontvang ik uw – goed uitziende – tijdschrift ICT&health; Het is op prettig, vrij dik papier gedrukt, de thema’s, die ik begrijp, zijn goed, maar;…………. als digibeet zijn de ontwikkelingen ook lastig. ‘Men’ vergeet nogal eens dat er ook nog zo’n uitstervend ras bestaat, dat niets tot heel weinig weet aan te vangen met allerlei digitale apparaatjes en daarom gaat het nu juist.

Ik bijvoorbeeld, ben 74 en heb nog net geleerd een e-mailtje weg te sturen, te internetbankieren, iets bij google op te zoeken, een routebeschrijving van de anwb uit te draaien, met de smartphone een app en een sms’je te versturen en ermee te bellen. Maar vraag me niet meer te doen. Ik heb een telefoon van Philips, waarvan ik niets begrijp, ik kan ermee bellen, maar ik kan niet zien wie er gebeld heeft en nog veel meer.

Nu ga ik binnenkort naar een middag van ruim twee uur voor mensen, die met de digitale media kennis ‘willen’ maken. Ik wil helemaal niet, ik MOET, want ik heb geen kinderen, dus ook geen kleinkinderen, mijn man is al bijna 25 jaar geleden overleden en verder heb ik enkele vriendinnen, die er ook geen verstand van hebben, maar gelukkig voor hen wel hun kinderen. Ik heb ook al een cursus ‘smartphone’ gevolgd, maar ik had een seniorensmartphone, waarmee beide cursusleiders niets mee konden beginnen. Ik dus naar huis, maar mijn cursusgeld werd keurig teruggestort.

Als je oud(er) bent, is het moeilijker met digitale apparatuur om te gaan. Ik vergelijk ons (ouderen) altijd met verstandelijk gehandicapten, je moet het blijven herhalen, maar zou u daar zin in hebben? Verder is het ook nog zo dat er maar heel weinig cursussen zijn, die echt goed zijn. Lesgeven is een vak, ik heb zelf te lang voor de klas gestaan en zie helaas weinig getalenteerde cursusleiders. Men begrijpt niet dat ‘wij’ het niet begrijpen.

Als er nu voor gezorgd zou worden dat ouderen door goede, niet te dure cursussen wel met de nodige onderdelen van de digitale apparaten zouden kunnen omgaan, zou dit voor iedereen makkelijker zijn en zou men niet zo bang voor een toekomst met nog meer digitale apparaten hoeven te zijn.
 
Ik wens u veel succes met uw mooie tijdschrijft.
 
Vriendelijke groet,
Ria Smit-Bierens

Wie kan mevrouw Smit-Bierens en haar lotgenoten helpen?
Graag uw reactie naar redactie@icthealth.nl of via Twitter: @icthealth_NL

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
thuismonitoring
Vaste plek voor Onco-Connect bij Meander MC
Covid-19 diagnostiek AI
AI-programma kan Covid-19 diagnoses stellen
World Conference
ICT&health World conference komt naar Limburg
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Digitale inclusie; NEN 7510 in Deventer; Bestuurswisselingen, en meer
Heupairbag
Succesvolle heupairbag straks ook thuis beschikbaar
Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis leiden een wereldprimeur met flow-gecontroleerde beademing voor ARDS-patiënten op de IC. Deze innovatie belooft minder longbelasting en potentieel minder schade.
IC-beademingspilot mikt op minder longschade  
Geneesmiddelen
Online dashboard voor doorlooptijden geneesmiddelen
Samenwerking Thuismonitoring
Thuismonitoring geeft impuls aan samenwerking en ontzorgt
ouderenzorg
Whitepaper over AI in ouderenzorg gepubliceerd
psycholoog
2,5 miljoen voor praktijkonderzoek naar hybride ggz-zorg
Volg jij ons al?