Search
Close this search box.
Search

Organiseer een activiteit tijdens de e-healthweek

Van 27 januari tot en met 1 februari 2020 wordt de vierde e-healthweek georganiseerd. Tijdens deze week staat de opschaling van e-health toepassingen centraal. De transitie van een goed idee naar algemeen gebruik. Dat gebeurt onder andere door het organiseren van activiteiten door het hele land. Wie durft de uitdaging aan? Organiseer een activiteit en laat anderen jouw e-health ervaren.

Op de site van de e-healthweek staat een overzicht raadplegen van alle activiteiten die gepland staan. Zorg- en onderwijsinstellingen, gemeentes, zorgverzekeraars, leveranciers en patiëntenverenigingen op originele manier zien wat er mogelijk is met zorg en technologie. Dat gebeurt verspreid door het hele land.

Vorig jaar waren er meer dan 250 activiteiten. Van innovatielabs, open dagen en pop-up stores, tot aan theatervoorstellingen en workshops, alles is mogelijk tijdens de e-healthweek. Je kunt je activiteit hier aanmelden.

Bezoek de e-healthweek

Daar kun je de verschillende initiatieven van collega’s in de zorg bekijken of ervaren wat e-health voor jouw en je omgeving kan betekenen. Feit is dat e-health een steeds grotere rol gaat spelen in de zorg. Dat biedt nieuwe mogelijkheden voor de kwaliteit van de zorg. Het legt de regie steeds meer bij patiënten en het verbetert ook de samenwerking tussen zorgprofessionals.

Die veranderingen brengen ook uitdagingen met zich mee. Zoals het onder de knie krijgen van de benodigde digitale vaardigheden, het inrichten van nieuwe zorgprocessen en een veranderende omgang met patiënten.

De e-healthweek wordt mogelijk gemaakt door de hoofdpartners: VWS, ZonMw, Zorg van Nu, ICT&health, Patiëntenfederatie en initiatiefnemer ECP Platform voor de informatietechnologie. Op 27 januari om half negen vindt de aftrap van de e-healthweek plaats tijdens de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie. Deze vindt plaats in het Circustheater in Den Haag en wordt geopend door minister Bruno Bruins van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport .

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?