Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
9 augustus 2018
Artikel delen

OZOverbindzorg moet ouderen regie over gezondheid teruggeven

Ouderen die zorg nodig hebben in het westelijke deel van de Achterhoek krijgen meer regie over hun eigen zorg, schrijft de Gelderlander. Via de oplossing OZOverbindzorg moeten ouderen eenvoudiger in contact kunnen komen net een zorgverlener. Er lopen al proeven met de dienst.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het doel van Stichting OZOverbindzorg is het verzekeren dat de medische en sociale zorg voor kwetsbare mensen (ouderen, gehandicapten, jongeren) optimaal wordt verricht door alle betrokken partijen in het Virtuele Verzorgingshuis OZOverbindzorg.nl. OZOverbindzorg bestaat vijf jaar en wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere Rabobank, Menzis, Zilveren Kruis en diverse gemeenten.

Bij OZOverbingdzorg bepalen cliënten zelf of zorgverleners toegang krijgen tot het platform. Dit kan eventueel ook worden gedaan met hulp van familie of vrienden indien de cliënt zelf niet in staat is om te beslissen.

Proeven al van start

Het opzetten van OZO Verbindzorg kost ongeveer 150.000 euro. De BV Zorg Oude IJssel heeft al aangegeven de helft mee te willen betalen. De overige 75.000 euro zou opgehoest moeten worden door de gemeenten, schrijft de Gelderlander. Inmiddels zijn huisartsen in ‘s-Heerenberg en Dinxperlo bij wijze van proef begonnen met OZO Verbindzorg.

 

Meer weten over hoe de zorg de toekomst implementeert ? Wilt u deze mede inrichten, er invloed op uitoefenen of ervaren? Kom dan op 21 januari 2019 naar de ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entree is gratis maar door de honderden voorregistraties zijn kaarten nu al beperkt beschikbaar! Dus wacht niet en meld u snel aan!

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen