Patiënten blijven centraal bij Philips op HIMSS 2017

Op de HIMSS 2017 presenteren de grootste spelers op het gebied van gezondheid en IT hun nieuwste bevindingen en producten. Belangrijke thema’s dit jaar zijn populatiemanagent en uitkomstengerichte zorg, maar er is ook onzekerheid bij de Amerikaanse bestuurders van ziekenhuizen. Het is immers mogelijk dat de gezondheidsindustrie voor grote veranderingen komt te staan.

Donald Trump’s presidentschap laat de gemoederen niet met rust. Of het nu gaat over zijn polariserende uitspraken, zijn banden met Moskou of het inreisverbod, hij maakt de tongen los. Ook in de gezondheidszorg is de nieuwe president van de Verenigde Staten aan de orde van de dag. Hoe moet het bijvoorbeeld verder zonder financieringsarrangementen als de Accountable Care Act (ACA), Medicare en Medicaid? En hoe zit het met buitenlandse bedrijven als Trump protectionistische maatregelen implementeert?

Value Based Care

Jeroen Tas, sinds een week Chief Innovation & Strategy Officer bij Philips stelt dat Philips zich blijft richten op technologische oplossingen welke patientenuitkomsten, kwaliteit en efficientieefficiëntie van zorg ondersteunen, iets wat door zorg en politiek breed gedragen wordt. Dit is ook de essentie van Value Based Care waarbij preventie en een zo goed mogelijke gezondheid van en behandelresultaat voor de patient centraal staan . Philips houdt al sinds haar omvorming tot healthcare speler sterk vast aan deze beweging. Het bedrijf voert dit door in elk product; van ziekenhuisbed tot aan de eettafel.

Productonthullingen op HIMSS

Philips is sterk aanwezig tijdens HIMSS en toont in haar stand de laatste ontwikkelingen van het bedrijf. Zo presenteren zij de Jovia Coach, een persoonlijke gezondheidsprogramma voor mensen die risico lopen op diabetes type 2. Het persoonlijke gezondheidsprogramma combineert data metingen met persoonlijke feedback, om zo mensen te stimuleren gezonder te leven.

Met de aankoop van Wellcentive brengt Philips het analyseren van patiëntdata op een nieuw niveau. Wellcentive neemt de al beschikbare data van ziekenhuizen en vormt dit om tot individuele patiëntrapporten, voor elke patiënt.

Ook lanceert Philips op HIMSS 2017 IntelliSpace Enterprise Edition. Het nieuwe pay-per-use platform omvat het volledige IntelliSpace portfolio van Philips en maakt deze oplossingen voor medische IT schaalbaar. Ook deze ontwikkeling moet helpen de patiënt centraal te zetten door de kwaliteit van de zorg te verbeteren. En dat is een ontwikkeling die zich ook onder Trump verder voort zal zetten, aldus Tas.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Prostaatonderzoek MRI
Ontwikkeling AI-oplossingen voor MRI- prostaatonderzoek
ICT rukt snel op in de zorg en is bij steeds meer toepassingen nodig. Investeringen in ICT blijven volgens de ICT Benchmark Ziekenhuizen om verschillende redenen achter, waardoor de zorgtransitie lastiger verwezenlijkt kan worden.
Beperkte ICT-investeringen remmen zorgtransformatie
Radiologie Beeldbeschikbaarheid
De sneltrein naar de Rijkszorgdatastaat
RIVM
Rapportage RIVM: Data bewijst effectiviteit gecombineerde leefstijlinterventie
Sensoren Prothese
Sensoren in prothese-enkel zorgen voor evenwicht
Digitaal contact
Digitaal contact via de app groeit bij Bravis
slokdarmkanker
Slokdarmkanker beter herkennen dankzij AI  
Een medewerker van het prijswinnende Virtueel Zorgcentrum praat met een patiënt (Foto: Rijnstate).
Virtueel Zorgcentrum wint ‘de Maas implementatieprijs’
Breuk
Nieuwe app voor thuismonitoring eenvoudige letsels
Pupillometrie
Smartphone accessoire voor pupillometrie
Volg jij ons al?