Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
23 februari 2017
Artikel delen

Patiënten blijven centraal bij Philips op HIMSS 2017

Op de HIMSS 2017 presenteren de grootste spelers op het gebied van gezondheid en IT hun nieuwste bevindingen en producten. Belangrijke thema’s dit jaar zijn populatiemanagent en uitkomstengerichte zorg, maar er is ook onzekerheid bij de Amerikaanse bestuurders van ziekenhuizen. Het is immers mogelijk dat de gezondheidsindustrie voor grote veranderingen komt te staan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Donald Trump’s presidentschap laat de gemoederen niet met rust. Of het nu gaat over zijn polariserende uitspraken, zijn banden met Moskou of het inreisverbod, hij maakt de tongen los. Ook in de gezondheidszorg is de nieuwe president van de Verenigde Staten aan de orde van de dag. Hoe moet het bijvoorbeeld verder zonder financieringsarrangementen als de Accountable Care Act (ACA), Medicare en Medicaid? En hoe zit het met buitenlandse bedrijven als Trump protectionistische maatregelen implementeert?

Value Based Care

Jeroen Tas, sinds een week Chief Innovation & Strategy Officer bij Philips stelt dat Philips zich blijft richten op technologische oplossingen welke patientenuitkomsten, kwaliteit en efficientieefficiëntie van zorg ondersteunen, iets wat door zorg en politiek breed gedragen wordt. Dit is ook de essentie van Value Based Care waarbij preventie en een zo goed mogelijke gezondheid van en behandelresultaat voor de patient centraal staan . Philips houdt al sinds haar omvorming tot healthcare speler sterk vast aan deze beweging. Het bedrijf voert dit door in elk product; van ziekenhuisbed tot aan de eettafel.

Productonthullingen op HIMSS

Philips is sterk aanwezig tijdens HIMSS en toont in haar stand de laatste ontwikkelingen van het bedrijf. Zo presenteren zij de Jovia Coach, een persoonlijke gezondheidsprogramma voor mensen die risico lopen op diabetes type 2. Het persoonlijke gezondheidsprogramma combineert data metingen met persoonlijke feedback, om zo mensen te stimuleren gezonder te leven.

Met de aankoop van Wellcentive brengt Philips het analyseren van patiëntdata op een nieuw niveau. Wellcentive neemt de al beschikbare data van ziekenhuizen en vormt dit om tot individuele patiëntrapporten, voor elke patiënt.

Ook lanceert Philips op HIMSS 2017 IntelliSpace Enterprise Edition. Het nieuwe pay-per-use platform omvat het volledige IntelliSpace portfolio van Philips en maakt deze oplossingen voor medische IT schaalbaar. Ook deze ontwikkeling moet helpen de patiënt centraal te zetten door de kwaliteit van de zorg te verbeteren. En dat is een ontwikkeling die zich ook onder Trump verder voort zal zetten, aldus Tas.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen