Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
4 januari 2016
Artikel delen

Persbericht: Forcare krijgt als eerste in Nederland IHE-certificering

IHE voorziet Forcare-software van keurmerk.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Zeist – Forcare is door IHE (Integrating the Healthcare Enterprise) gecertificeerd voor zijn IHE-producten. Forcare is hiermee het eerste bedrijf in Nederland dat dit keurmerk ontvangt. De certificering van de Forcare-software betekent dat die voldoet aan alle technische specificaties die IHE stelt. 

De validatie is uitgevoerd door testlab Kereval. Dit geaccrediteerde lab onderzocht of de Forcare-producten voldoen aan verschillende IHE-profielen. Het gaat hier om: XDS, PIX, PDQ,  ATNA en CT. Alle producten in het portfolio van Forcare zijn goedgekeurd. Onlangs onderstreepte ook de Europese Commissie het belang van IHE; ze stelde een lijst op met in totaal 27 IHE-profielen die lidstaten bij aanbestedingen kunnen gebruiken. De Europese Commissie ziet de IHE-profielen als hét middel om normalisatie en interoperabiliteit in eHealth te bewerkstelligen en daarbij een open en transparante digitale markt te scheppen.

Richard Kamman, Manager Informatie en Medische Technologie (IMT) bij het Amphia Ziekenhuis: “Het belang van IHE voor de zorg is evident. De zorg schreeuwt om gestandaardiseerde oplossingen! En IHE biedt die volop. Het certificeren van deze oplossingen geeft de garantie dat aangeboden producten ook daadwerkelijk leveren waarvoor ze aangeschaft worden.”

Mark Sinke, CTO van Forcare: “Voor ons is de certificering een bevestiging van de kwaliteit van de producten die we leveren, van de voorsprong die we op dit gebied hebben, en van ons commitment aan gestandaardiseerde informatie-uitwisseling in de zorg. Ik ben trots op ons team bij Forcare dat zich zo gedreven inzet, en de certificering is voor ons de kroon op jarenlang teamwerk.”

In het afgelopen nummer van ICT&health magazine stond een interview met Harm-Jan Wessels, CEO van Forcare over het belang van Internationaal denken.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen