Search
Close this search box.
Search

Persoonlijke apps helpen vrouwen bij behandeling borstkanker

Persoonlijke gesprekken in combinatie met een online ondersteuningsprogramma via interactieve mobiele apps helpt vrouwen met borstkanker bij de ondersteuning van hun behandelproces. Tot die conclusie komen wetenschappers van medische faculteit van de Universiteit van Göteborg.

De app genaamd Care Expert is uniek ontwikkeld voor vrouwen die actief worden behandeld voor borstkanker en geeft inzicht in de ontwikkeling van hun ziekteproces en biedt tevens support door medische specialisten. Een evaluatie van de app toonde aan dat vrouwen die Care Expert gebruikten tijdens hun ziekteproces ook daadwerkelijk steun hebben ervaren.

‘Person-centered care’

Volgens de onderzoekers heeft dit vooral te maken met de ‘person-centered care’ benadering waarbij de focus op de persoon komt te liggen in plaats van alleen op de diagnose. Daarnaast integreert de app tevens het perspectief van de ondersteunende zorgverleners. Ondersteuning via alleen een online programma bleek in praktijk niet toereikend voor de meeste vrouwen. In totaal werden 226 vrouwen onderzocht.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Volg jij ons al?