Pfizer biedt vervolg op stoppen met roken-app Quitter’s Circle

Pfizer heeft een nieuwe app gelanceerd die een vervolg is op de succesvolle stoppen met roken-app Quitter’s Circle die het bedrijf in 2015 lanceerde in samenwerking met de American Lung Association. De nieuwe app genaamd LivingWith heeft als doel patiënten met kanker te ondersteunen.

Volgens Pfizer is de app Quitter’s Circle tot dusver meer dan 20.000 keer gedownload en telt de Facebook community eromheen zo’n 170.000 leden. Uit eigen onderzoek door Pfizer blijkt dat 57 procent van de gebruikers van de app minder zijn gaan roken en 64 procent geeft aan Quitter’s Circle aan te bevelen aan anderen.

Quitter’s Circle werd in 2015 gelanceerd en is ontworpen op basis van de behoeften van mensen die willen stoppen met roken. Naar voren kwam dat stoppers zich snel geïsoleerd voelden in hun poging van het roken af te komen op basis waarvan werd besloten een social feed en een curated network in de app te integreren.

Naast het bieden van bijvoorbeeld reminders en werd zelfs een crowdfunding feature ontworpen omdat veel mensen die voornemens waren te stoppen met roken, opzagen tegen de kosten van het traject. Pfizer brengt dan ook geen kosten in rekening voor Quitter’s Circle.

Breder platform

Het succes van Quitter’s Circle zette Pfizer aan tot het ontwerpen van een soortgelijke app, maar dan voor mensen met kanker. De app LivingWith is volgens Pfizer ontworpen om kankerpatiënten te ondersteunen bij hun dagelijkse bezigheden en biedt de mogelijkheid om een netwerk op te bouwen van naasten die bijvoorbeeld updates over het behandelproces ontvangen.
Ook biedt het een dashboard met dagelijkse taken die via de app kunnen worden uitgevoerd met behulp van vrienden of familie. Ook zijn tracking tools voor onder meer pijn en slaap aanwezig in LivingWith.

LivingWith, het mobiele onderdeel van het bredere ondersteuningsprogramma This is Living with Cancer, werd begin deze maand tegelijkertijd met het Pfizer Oncology Together gelanceerd, een platform dat kankerpatiënten zogeheten ‘Care Champions’ biedt. Deze Care Champions zijn maatschappelijk werkers die patiënten begeleiden door het gehele behandeltraject, variërend van bestraling tot emotionele ondersteuning.

###Livingwithcancer###

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
Volg jij ons al?