PharmaPartners neemt MijnMedicijncoach.nl over

10 februari 2016
pharmacom
Patiënt
Nieuws

PharmaPartners neemt de activiteiten rondom MijnMedicijncoach.nl over van 2Comply. MijnMedicijncoach.nl is een patiëntenportaal gericht op het bevorderen van de therapietrouw van chronische medicatiegebruikers. Honderden apotheken en tienduizenden patiënten maken hier gebruik van.

MijnMedicijncoach.nl faciliteert zelfmanagement van patiënten door het geven van betrouwbare geneesmiddelinformatie, een actueel medicatieoverzicht, begeleiding bij het medicijngebruik en het faciliteren van een makkelijk contact met huisarts en apotheker. Hierdoor krijgen patiënten een beter beeld van hun aandoening en therapie. Zij slikken hun medicijnen niet meer omdat het moet, maar omdat zij dat willen, aldus PharmaPartners in het persbericht over de overname.

Complicaties door verkeerd gebruik

Onderzoek wijst volgens het bedrijf uit dat geneesmiddelen vaak niet of verkeerd worden gebruikt. Hierdoor blijft het gewenste resultaat uit en kunnen in het ergste geval complicaties ontstaan.

Door toevoeging van MijnMedicijncoach.nl aan het productportfolio krijgen mensen met een chronische aandoening volgens Pharmapartners nog meer mogelijkheden om makkelijk en verantwoord om te gaan met hun gezondheid.