Philadelphia start online tv-kanaal voor ouderen

Zorginstelling Philadelphia is deze week gestart met HALLO THUIS. Dit is een online platform met tv-kanaal op YouTube, speciaal voor ouderen. Een initiatief dat zeker in deze tijd, waarin iedereen - en ouderen in het bijzonder - gevraagd wordt zoveel mogelijk binnen te blijven, een schot in de roos lijkt.

Door de maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus zijn veel bedrijven, winkels, maar ook dagbestedingen voor ouderen gesloten. Daardoor zitten heel veel mensen, en ouderen, min of meer verplicht thuis.

Op het YouTube kanaal van HALLO THUIS kunnen ouderen, en iedereen die dat wil, kijken naar nieuws, optredens, workshops en grappige filmpjes. Speciaal voor ouderen die door het coronavirus niet meer naar de dagbesteding kunnen is er op het online tv-kanaal ook aandacht voor bewegen, knutselen en andere vormen van vervangende dagbesteding activiteiten.

Niet alleen voor ouderen

De online live uitzending start elke dag om 19u00 met het Journaal dat elke ochtend om 09u00 herhaald wordt.Het content aanbod wordt dagelijks uitgebreid. Het online platform biedt tevens de mogelijkheid om zelf iets te delen.

De dagelijkse live-uitzendingen kunnen op elk moment teruggekeken worden. In eerste instantie zal HALLO THUIS tot 6 april, zeven dagen per week, uitzenden. Philadelphia sluit echter niet uit dat het platform en online tv-kanaal langer ‘in de lucht’ blijven.

Philadelphia wil met HALLO THUIS in eerste instantie haar cliënten informeren en vermaken, maar het platform is voor iedereen bereikbaar. In de online uitzendingen is naast entertainment ook aandacht voor nuttige informatie over het coronavirus.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
Volg jij ons al?