Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
4 januari 2016
Artikel delen

Philips en Radboudumc introduceren Diabetes App met online community

Diabetes type 1 patiënten en hun zorgverleners kunnen straks gemakkelijk informatie delen om de ziekte beter te managen. Philips, Radboudumc en Salesforce ontwikkelden samen een prototype van een App die voor het einde van het jaar ter evaluatie beschikbaar komt in bepaalde markten .

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

San Francisco (VS) / Amsterdam – Philips en het Radboudumc introduceren vandaag een digitaal prototype voor ‘connected care’. Het prototype stelt mensen met diabetes én hun zorgverleners in staat om met meer vertrouwen zorgbeslissingen te nemen. 

Verschillende bronnen

Het bijzondere van het systeem is patiëntgegevens uit verschillende bronnen combineert. Electronische patiëntgegevens, data van apparaten zoals glucosemeters en activiteitsmonitoren en door de patiënt zelf ingegeven data geven continu inzicht in de toestand van de patiënt. De patiënt kan op elk moment via zijn Smartphone kijken wat zijn belangrijkste waarden zijn en coachingsadvies krijgen. Bovendien kan hij contact leggen met zorgverleners en andere patiënten.

Samenwerken in één gemeenschap

“Ik ben verheugd dat we mensen met diabetes de mogelijkheden kunnen bieden om al hun relevante gezondheidsgegevens met elkaar te verbinden en hun gegevens en ervaringen in één gemeenschap te delen, waar ze kunnen samenwerken met andere patiënten en al hun verschillende zorgverleners”, aldus Jeroen Tas, CEO van Healthcare Informatics Solutions & Services bij Philips.

Door patiënten, voor patiënten

“Er is een groeiende behoefte aan oplossingen die de mogelijkheden voor zelfregie en de continuïteit van de zorg vergroten voor mensen met chronische aandoeningen zoals diabetes. Dit om te voorkomen dat hun gezondheid achteruitgaat, ze (opnieuw) moeten worden opgenomen of zelfs  eerder overlijden," vervolgt Jeroen. "Dit systeem is ontworpen door patiënten voor patiënten en maakt op een nieuwe, efficiënte manier – ‘connected’ en sterk patiëntgericht – gezondheidsmanagement en zorgverlening mogelijk die volledig geïntegreerd zijn.”

Partner worden in eigen zorg

Lucien Engelen, directeur van het REshape Center in het Radboudumc voegt toe: “Door patiënten in staat te stellen om echte partners te worden in hun eigen zorg door hen toegang te geven tot hun gegevens en door samenwerking te faciliteren, kunnen voor alle patiëntenpopulaties echt veranderingen worden doorgevoerd.” Lucien Engelen is tevens gasthoofdredacteur van ICT&health.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen