Search
Close this search box.
Search

Philips en Radboudumc introduceren Diabetes App met online community

Diabetes type 1 patiënten en hun zorgverleners kunnen straks gemakkelijk informatie delen om de ziekte beter te managen. Philips, Radboudumc en Salesforce ontwikkelden samen een prototype van een App die voor het einde van het jaar ter evaluatie beschikbaar komt in bepaalde markten .

San Francisco (VS) / Amsterdam – Philips en het Radboudumc introduceren vandaag een digitaal prototype voor ‘connected care’. Het prototype stelt mensen met diabetes én hun zorgverleners in staat om met meer vertrouwen zorgbeslissingen te nemen. 

Verschillende bronnen

Het bijzondere van het systeem is patiëntgegevens uit verschillende bronnen combineert. Electronische patiëntgegevens, data van apparaten zoals glucosemeters en activiteitsmonitoren en door de patiënt zelf ingegeven data geven continu inzicht in de toestand van de patiënt. De patiënt kan op elk moment via zijn Smartphone kijken wat zijn belangrijkste waarden zijn en coachingsadvies krijgen. Bovendien kan hij contact leggen met zorgverleners en andere patiënten.

Samenwerken in één gemeenschap

“Ik ben verheugd dat we mensen met diabetes de mogelijkheden kunnen bieden om al hun relevante gezondheidsgegevens met elkaar te verbinden en hun gegevens en ervaringen in één gemeenschap te delen, waar ze kunnen samenwerken met andere patiënten en al hun verschillende zorgverleners”, aldus Jeroen Tas, CEO van Healthcare Informatics Solutions & Services bij Philips.

Door patiënten, voor patiënten

“Er is een groeiende behoefte aan oplossingen die de mogelijkheden voor zelfregie en de continuïteit van de zorg vergroten voor mensen met chronische aandoeningen zoals diabetes. Dit om te voorkomen dat hun gezondheid achteruitgaat, ze (opnieuw) moeten worden opgenomen of zelfs  eerder overlijden," vervolgt Jeroen. "Dit systeem is ontworpen door patiënten voor patiënten en maakt op een nieuwe, efficiënte manier – ‘connected’ en sterk patiëntgericht – gezondheidsmanagement en zorgverlening mogelijk die volledig geïntegreerd zijn.”

Partner worden in eigen zorg

Lucien Engelen, directeur van het REshape Center in het Radboudumc voegt toe: “Door patiënten in staat te stellen om echte partners te worden in hun eigen zorg door hen toegang te geven tot hun gegevens en door samenwerking te faciliteren, kunnen voor alle patiëntenpopulaties echt veranderingen worden doorgevoerd.” Lucien Engelen is tevens gasthoofdredacteur van ICT&health.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Volg jij ons al?