Philips en UMC Groningen schalen ehealth-programma Noord-Nederland op

Als onderdeel van het Europese ACT@Scale-programma wil het UMC Groningen met Philips telezorg in de regio Noord-Nederland verdubbelen en verder opschalen tot meer dan 35.000 patiënten in 2019. Dat maakte het Eindhovense technologiebedrijf deze week bekend.
In het kader van dit drie jaar durende programma verzamelt en onderzoeken Philps en UMC Groningendata met betrekking tot behandelresultaten en zorgkosten. Het gaat in dit geval om grote groepen ouderen en mensen met chronische ziekten zoals COPD en hartfalen in de regio.

Het doel is geoptimaliseerde zorgcoördinatie- en telezorgprogramma’s verder te ontwikkelen, te testen en consolideren, om vervolgens aan de hand van de opgedane ervaringen en inzichten deze eHealth diensten eenvoudiger en effectiever overal in de EU in te zetten en te doen laten groeien. Het gezamenlijk streven van het programmaconsortium is om in 2019 75.000 patiënten te ondersteunen in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Spanje en Denemarken.

Leidende rol UMC Groningen in Europa

De regio Noord-Nederland heeft een snel vergrijzende bevolking, toenemende zorgbehoefte, en speciale zorgprogramma’s voor COPD en astma-patiënten, ouderen en patiënten met chronisch hartfalen. Het doel is aan de hand van de implementatie van recente wetenschappelijke inzichten regionale zorgcoördinatie en telezorg dieper in de zorgpaden van deze patiënten te integreren.

Door analyse van harde uitkomstendata zullen diepgaande inzichten worden verkregen hoe eHealth de kwaliteit van zorg beïnvloedt, wat de impact is op de werkdruk van zorgverleners en hoe tevreden zowel patiënt als personeel zijn met vernieuwende vormen van zorgdienstverlening.

UMC Groningen gaat in het programma bovendien een hoofdrol spelen in de grootschalige analyse van alle verzamelde Europese zorgdata.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
dispenser
Medicijndispensers besparen Zuyderland Thuiszorg 24 fte´s  
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
Amphia Ziekenhuis digitale strategie.
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Volg jij ons al?