Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Philips gaat Validic-platform gebruiken voor betere gepersonaliseerde zorg

Philips gaat samenwerken met Validic bij het integreren van persoonsgebonden data op het gebied van gezondheid, geleverd door devices en apps van derde partijen, in connected gezondheidsdiensten.

Tags

Auteur

  • Privé: Yvonne Keijzers

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De samenwerking met Validic maakt het mogelijk om consumentgerelateerde gezondheidsdata te integreren in het Philips cloudgebaseerde HealthSuite digitale platform om connected gezondheidsoplossingen en -diensten te faciliteren. Validic is volgens Yahoo een snelgroeiende Amerikaanse onderneming die een technologieplatform biedt voor connectiviteit en toegang tot digitale gezondheidsdata afkomstig van klinische en op-afstand gemonitorde devices, sensors, fitness-apparatuur, wearables en patiënt-welzijns applicaties.

Platform Validic bereikt 223 mln mensen

Met het platform van Validic worden circa 223 miljoen mensen in 47 landen bereikt. De samenwerking met de Amerikaanse onderneming biedt Philips naar eigen zeggen de mogelijkheden om de breedte en diepte uit te breiden van zijn ‘connected health’ oplossingen, zoals Personal Health Programs, Lifeline medical alert services en eCareCoordinator and eCareCompanion eHealth toepassingen, met gegevens verzameld met devices en apps van derde partijen.

Al deze oplossingen en diensten, gericht op zaken zoals gezond leven, preventie, behandeling et cetera, zijn gebouwd op het HealthSuite digitale platform van Philips, een open, cloudgebaseerd platform met een bundeling van diensten, functionaliteiten en instrumenten. Daarmee wil Philips gebruikers de mogelijkheid bieden om nieuwe connected health en welzijns-toepassingen te ontwikkelen.

Stappen richting gepersonaliseerde aanpak

Volgens Jeroen Tas, CEO, Connected Care and Health Informatics, is de samenwerking met Philips Validic een gevolg van het feit dat een overkoepelende, gepersonaliseerde  aanpak van zaken zoals preventie en herstel een totaalbeeld nodig heeft, dat gebaseerd is op meer databronnen dan alleen binnen de muren van bijvoorbeeld een ziekenhuis aanwezig zijn.

Een toenemend aantal connected devices en sensors die bijvoorbeeld de gezondheidsconditie van senioren of hartpatiënten monitoren, dragen aan dat totaalbeeld bij waarmee gepersonaliseerde zorg beter mogelijk wordt. De samenwerking met Validic is een volgende stap in die richting, meent Tas.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

KPN Zorgdomotica

Tags

Auteur

  • Privé: Yvonne Keijzers

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen