Philips koopt Amerikaanse start-up Medumo

Philips heeft onlangs een Amerikaanse start-up overgenomen. Het gaat volgens Amerikaase media om Medumo, dat oplossingen biedt voor patiënten om in contact te staan met zorgverleners. Het is onbekend hoeveel Philips voor Medumo heeft betaald.

Volgens CNBC heeft Philips een interne memo verstuurd met daarin details over de aankoop, maar het Eindhovense bedrijf heeft hierover publiekelijk niets bekend gemaakt. Tegenover CNBC heeft Philips de overname wel bevestigd. In een verklaring aan de zender zegt Philips dat Medumo een toevoeging is op bepaalde lacunes in het portfolio.

Medumo werd opgericht in 2013 en rekent onder andere Boston Children’s Hospital en Brigham and Women’s Hospital van de Harvard Medical School tot zijn klanten.  In zijn bestaan haalde Medumo zo’n 2,1 miljoen dollar op. De oplossing van Medumo biedt patiënten een platform waarmee zij afspraken en taken voorafgaand aan een ziekenhuisbezoek kunnen plannen. Ook biedt het platform opties voor communicatie met zorgverleners buiten het ziekenhuis.

Andere overnames VS

In maart van dit jaar nam Philips nog de gezondheidsinformatietak van het Amerikaanse Carestream Health over teneinde zijn activiteiten op het gebied van  radiologie-informatica uit te breiden. De overgenomen divisie is vooral actief in Latijns-Amerika, Europa en Azië.

Vorig jaar breidde Philips zijn portfolio voor patiëntmonitoring uit met de overname van Xhale Assurance, een Amerikaanse ontwikkelaar van sensortechnologieën. De technologie van Xhale verbreedt en differentieert het bestande Philips-portfolio van oplossingen voor monitoring van de zuurstofsaturatie en maakt het mogelijk om de activiteiten uit te breiden naar een momenteel minder goed bediend klinisch marktsegment.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
MRI
Hersenschors kan Parkinsonsymptomen compenseren
Hartoperaties
Sneller herstel hartoperaties door nieuwe methodes
Databeschikbaarheid - Joba vd Berg
VWS, regel die databeschikbaarheid!
symposium
Margreet Vos: ‘Integreer duurzaamheid in de definitie van goede zorg’
Cardiologie
Diakonessenhuis schenkt Utrecht 56 connectieve AED's
Drie overheidsorganisaties op het gebied van cybersecurity openen een gezamenlijk loket waar organisaties cyberdreigingen of -kwetsbaarheden kunnen melden.
Drie cybersecurity-organisaties openen één loket
samenwerking
Regionale samenwerking groeit mede dankzij IZA
Planning gezondheidszorg regiobeelden
NZa: knelpunten aanscherpen in regiobeelden
Rapportage
Spraakherkenningsoplossing voor specialisten blijkt ideaal
hartstilstand
Slim horloge alarmeert meldkamer bij hartstilstand
Volg jij ons al?