Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
31 maart 2017
Artikel delen

Philips koopt Australisch zorgbedrijf APSS

Philips neemt voor een onbekend bedrag het het Australische zorgbedrijf Australian Pharmacy Sleep Services (APSS) over. APSS biedt programma’s voor apotheken om patiënten met slaapapneu te volgen en indien nodig te behandelen of begeleiden. Naar verwachting wordt de transactie in het tweede kwartaal van dit jaar voltooid.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie
APPS, opgericht in 2011, levert oplossingen zoals screening en thuisstudies die zijn gebaseerd op het model van Continuous Positive Airway Pressure (CPAP), dat therapieen, training en sessies biedt voor mensen met slaapapneu. De screening wordt gebruikt om het slaappatroon te analyseren en om te bepalen of verdere behandeling nodig is.

Philips profileert zich in toenemende mate als leverancier van healthtech-oplossingen en doet het Eindhovense bedrijf strategische acquisities om zijn positie in deze markt te versterken. De focus zal daarbij steeds meer komen te liggen op bedrijven die actief zijn op het gebied van remote healthcare, monitoring en diagnose.

Meer dan de helft, 60 procent, van de R&D-medewerkers van Philips werkt momenteel aan software en dat percentage zal de komende jaren naar verwachting alleen maar stijgen. Samen vormen Healthcare en Consumer Lifestyle, omgedoopt tot HealthTech, het hart van de nieuwe strategische focus van Philips na de verzelfstandiging van zijn lichtdivisie Philips Lighting.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen