Philips koopt Australisch zorgbedrijf APSS

31 maart 2017
Nieuws
APPS, opgericht in 2011, levert oplossingen zoals screening en thuisstudies die zijn gebaseerd op het model van Continuous Positive Airway Pressure (CPAP), dat therapieen, training en sessies biedt voor mensen met slaapapneu. De screening wordt gebruikt om het slaappatroon te analyseren en om te bepalen of verdere behandeling nodig is.

Philips profileert zich in toenemende mate als leverancier van healthtech-oplossingen en doet het Eindhovense bedrijf strategische acquisities om zijn positie in deze markt te versterken. De focus zal daarbij steeds meer komen te liggen op bedrijven die actief zijn op het gebied van remote healthcare, monitoring en diagnose.

Meer dan de helft, 60 procent, van de R&D-medewerkers van Philips werkt momenteel aan software en dat percentage zal de komende jaren naar verwachting alleen maar stijgen. Samen vormen Healthcare en Consumer Lifestyle, omgedoopt tot HealthTech, het hart van de nieuwe strategische focus van Philips na de verzelfstandiging van zijn lichtdivisie Philips Lighting.