Search
Close this search box.
Search

Philips koopt Australisch zorgbedrijf APSS

Philips neemt voor een onbekend bedrag het het Australische zorgbedrijf Australian Pharmacy Sleep Services (APSS) over. APSS biedt programma’s voor apotheken om patiënten met slaapapneu te volgen en indien nodig te behandelen of begeleiden. Naar verwachting wordt de transactie in het tweede kwartaal van dit jaar voltooid.
APPS, opgericht in 2011, levert oplossingen zoals screening en thuisstudies die zijn gebaseerd op het model van Continuous Positive Airway Pressure (CPAP), dat therapieen, training en sessies biedt voor mensen met slaapapneu. De screening wordt gebruikt om het slaappatroon te analyseren en om te bepalen of verdere behandeling nodig is.

Philips profileert zich in toenemende mate als leverancier van healthtech-oplossingen en doet het Eindhovense bedrijf strategische acquisities om zijn positie in deze markt te versterken. De focus zal daarbij steeds meer komen te liggen op bedrijven die actief zijn op het gebied van remote healthcare, monitoring en diagnose.

Meer dan de helft, 60 procent, van de R&D-medewerkers van Philips werkt momenteel aan software en dat percentage zal de komende jaren naar verwachting alleen maar stijgen. Samen vormen Healthcare en Consumer Lifestyle, omgedoopt tot HealthTech, het hart van de nieuwe strategische focus van Philips na de verzelfstandiging van zijn lichtdivisie Philips Lighting.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
Volg jij ons al?