Philips lanceert nieuwe oplossing patiëntbeeldvorming

ma 21 januari 2019 - 14:24
20190121-ICTHealth69-1-scaled
Diagnostiek
Nieuws

Philips heeft onlangs de Azurion met FlexArm gelanceerd. Hiermee wil het Eindhovens healthcare-bedrijf een nieuwe standaard zetten voor patiëntbeeldvorming en positioneringsflexibiliteit voor beeldgeleide therapie. Tijdens steeds complexere ingrepen moeten clinici namelijk snel en eenvoudig het menselijk lichaam visualiseren en veranderingen in de patiënt signaleren tijdens de ingreep.

Azurion met FlexArm bevat een reeks innovaties die het voor de clinicus gemakkelijker maken om patiëntbeeldvorming uit te voeren in alle klinische domeinen, in zowel 2D als 3D. Wanneer de clinicus het systeem verplaatst, blijft de beeldbundel automatisch uitgelijnd met de patiënt. Hierdoor kan de patiënt consistenter worden gevisualiseerd en kan de clinicus zich op de behandeling blijven richten.

Intuïtieve controle

De Azurion met FlexArm biedt volgens Philips onder andere flexibiliteit en intuïtieve controle. Aangedreven door een slimme kinematische motor, draait het systeem op acht verschillende assen, die allemaal worden aangestuurd met de enkele 'Axsys' controller. Simulatietesten met clinici hebben - aldus een persbericht - aangetoond dat het systeem het potentieel heeft om de herpositionering van de patiënt, het personeel en de apparatuur aanzienlijk te verminderen, wat resulteert in een verbeterde toegang voor minimaal invasieve procedures, waaronder procedures die het lichaam binnenkomen via de pols van de patiënt ('radiale toegang'), en een verminderd risico op onbedoeld trekken van draden en buizen. Het systeem is bij uitstek geschikt voor hybride OK's die zich richten op meerdere specialismen in één ruimte, zoals een combinatie van chirurgische en endovasculaire procedures.

'Intuïtieve, naadloze aanpak'

Sinds de wereldwijde lancering in februari 2017 zijn meer dan 450.000 patiënten in meer dan 80 landen over de hele wereld behandeld met behulp van een Philips Azurion-systeem. "Twee jaar na de lancering is Azurion uitgegroeid tot het vooraanstaande platform voor interventionele procedures," vertelt Ronald Tabaksblat, Business Leader Image Guided Therapy Systems, Philips. "Het systeem wordt geprezen door artsen vanwege de intuïtieve, naadloze aanpak die hen in staat stelt zich te richten op de behandeling van de patiënt. Ook door ziekenhuisbestuurders wordt het geprezen vanwege het positieve effect op de productiviteit en efficiëntie."