Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Philips ondersteunt nieuwe stichting voor zorginnovatie

Een groep zorgprofessionals verenigen zich in Stichting de Zorgambassade om een gelijknamige denk- en doetank te starten. In 2020 gaan zestien zorgprofessionals zich buigen over de belangrijkste problemen uit de zorg. Philips steunt de Zorgambassade bij het creëren van een toekomstbestendige zorg.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het eerste thema voor de Zorgambassade wordt ‘de barrière tot innovatieadoptie’. Deelnemers uit verschillende hoeken van de zorg combineren hun aandacht en kennis tot concrete, schaalbare oplossingen. Ongeveer 35 procent van de zorginnovaties bereikt de patiënt, terwijl de zorgsector juist behoefte heeft aan innovatie vanwege stijgende kosten en een nijpend personeelstekort.

“De kracht van de Zorgambassade zit in het bij elkaar brengen van mensen met verschillende perspectieven op de zorg dat steunen wij graag. We kunnen dan van elkaar leren en samen nadenken over hoe het beter kan. Ik hoop dat de Zorgambassade oplossingen oplevert voor de uitdagingen in de zorg,” zegt Henk Valk, CEO Philips Benelux.

‘Positieve energie’

 De Zorgambassade opereert onafhankelijk, en wordt naast Philips gesteund door VGZ, Zilveren Kruis, Novartis, Amgen, Gemeente Amsterdam en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Erik Gerritsen, Secretaris-generaal van laatstgenoemde, is dan ook gecharmeerd van het nieuwe initiatief: “Je moet altijd op zoek naar positieve energie, want daar begint het toch. Dit was zo’n voorbeeld van een aantal jonge mensen met een mooi idee: om specifiek aan de zorgvraagstukken te werken. Heel concreet en operationeel: een denk- én vooral doetank.”

Opschaling vergemakkelijken

De Zorgambassade is een initiatief van Felice Verduyn-van Weegen van LSP, investeerder in medische innovaties. In haar werk als investeerder kwam zij barrières tegen in het zorglandschap die maakten dat een technologie niet altijd optimaal kon opschalen, die vaak niets met de technologie zelf te maken had.

Toen zij dit besprak met andere ambitieuze zorgprofessionals uit verschillende hoeken van de zorg herkenden zij dit probleem. Samen zetten zij in enkele maanden de Zorgambassade op, met als doel opschaling te vergemakkelijken.

De Zorgambassade is de nationale denk- en doetank voor de zorg. Elk jaar buigen zestien ambitieuze zorgprofessionals zich over de belangrijkste problemen uit de zorg. Deelnemers uit verschillende hoeken van de zorg combineren hun aandacht en kennis tot concrete, schaalbare oplossingen.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen