Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Philips opent Blockchain-lab

Philips heeft officieel het Philips Blockchain Lab geopend. Dit R&D-centrum is gevestigd in Amsterdam en legt de focus op de opkomende blockchain-technologie en toepassing ervan op het gebied van healthcare.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

In een post op zijn website stelt Philips dat het R&D-lab een uitvloeisel is van zes maanden voorbereidend onderzoek op het gebied van blockchains. Het doel van het lab is om de inspanningen van alle IT-experts van het bedrijf, healthcare professionals en blockchain-ontwikkelaars te bundelen.
Philips geeft aan dat het partijen zoals startups en ontwikkelaars zoekt om mee samen te werken voor het uitdiepen van mogelijkheden op blockchain-gebied. Via een formulier op de website kunnen mensen of bedrijven zich inschrijven voor een nieuwsbrief of om hun belangstelling voor deelname aan toekomstige projecten kenbaar te maken.

Philips hintte in zijn blogpost op hoe de open source blockchain-technologie kan worden ingezet voor gebruikerscases op healthcare-gebied. Blockchain is de technologie achter de virtuele munteenheid Bitcoin en gaat uit van decentraal bewaren van data om zo de veiligheid er van te verbeteren.

Toegevoegde waarde

Arno Laeven, initiator en hoofd van het Philips Blockchain Lab, stelt in een verklaring dat een onderneming zoals Philips die zich heeft gecommitteerd aan innovatie, continu nieuwe en opkomende technologieën moet onderzoeken op hun mogelijke toepassingen in gebieden waar zijn een impact en toegevoegde waarde kunnen hebben. Het doel van het Blockchain R&D lab is om te onderzoeken of blockchain-technologie potentieel waarde kan toevoegen in het proces van data-uitwisseling in de healthcare-sector.

De aankondiging van het nieuwe lab volgt op nieuws in oktober 2015 dat Philips een partner-overeenkomst had gesloten met blockchain dataopslag-startup Tierion op een niet nader omschreven gebied, om te bekijken hoe de technologie toegepast kon worden in de healthcare-sector.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen