Search
Close this search box.
Search

Philips opent Blockchain-lab

Philips heeft officieel het Philips Blockchain Lab geopend. Dit R&D-centrum is gevestigd in Amsterdam en legt de focus op de opkomende blockchain-technologie en toepassing ervan op het gebied van healthcare.

In een post op zijn website stelt Philips dat het R&D-lab een uitvloeisel is van zes maanden voorbereidend onderzoek op het gebied van blockchains. Het doel van het lab is om de inspanningen van alle IT-experts van het bedrijf, healthcare professionals en blockchain-ontwikkelaars te bundelen.
Philips geeft aan dat het partijen zoals startups en ontwikkelaars zoekt om mee samen te werken voor het uitdiepen van mogelijkheden op blockchain-gebied. Via een formulier op de website kunnen mensen of bedrijven zich inschrijven voor een nieuwsbrief of om hun belangstelling voor deelname aan toekomstige projecten kenbaar te maken.

Philips hintte in zijn blogpost op hoe de open source blockchain-technologie kan worden ingezet voor gebruikerscases op healthcare-gebied. Blockchain is de technologie achter de virtuele munteenheid Bitcoin en gaat uit van decentraal bewaren van data om zo de veiligheid er van te verbeteren.

Toegevoegde waarde

Arno Laeven, initiator en hoofd van het Philips Blockchain Lab, stelt in een verklaring dat een onderneming zoals Philips die zich heeft gecommitteerd aan innovatie, continu nieuwe en opkomende technologieën moet onderzoeken op hun mogelijke toepassingen in gebieden waar zijn een impact en toegevoegde waarde kunnen hebben. Het doel van het Blockchain R&D lab is om te onderzoeken of blockchain-technologie potentieel waarde kan toevoegen in het proces van data-uitwisseling in de healthcare-sector.

De aankondiging van het nieuwe lab volgt op nieuws in oktober 2015 dat Philips een partner-overeenkomst had gesloten met blockchain dataopslag-startup Tierion op een niet nader omschreven gebied, om te bekijken hoe de technologie toegepast kon worden in de healthcare-sector.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?