Philips, PathAI stappen in AI-samenwerking voor borstkanker

31 maart 2017
Nieuws
Momenteel is een kwantitatieve assesment van kanker nog een tijdrovende taak voor pathologen. Zo worden beelden nog vaak handmatig onder een microscoop bekeken. Tegelijkertijd neemt het aantal werkzame pathologen af terwijl zich meer zaken aandienen waardoor de workload toeneemt. Zo worden er in de VS alleen al jaarlijks meer dan 250.000 nieuwe gevallen van borstkanker bij vrouwen gediagnosticeerd.

Via deep learning wordt op basis van algorithmen grote hoeveelheden data te analyseren waardoor patronen worden herkend en een diagnose kan worden gesteld. Philips maakt al langer gebruik van deep learning in zijn oplossingen Illumeo en IntelliSpace Portal 9.0.

###Philips###

De Amerikaanse startup Pathai is specialst op het gebeid van analyse van pathologiebeelden met deep learning. Het bedrijf is opgericht door onderzoekers van het MIT en de Harvard Medical School. Vorig jaar won Pathai nog een prijs voor hun imaging-oplossing waarmee kankerweefsel kan worden gedetecteerd in microscopische beelden van lymfeklieren.