Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
31 maart 2017
Artikel delen

Philips, PathAI stappen in AI-samenwerking voor borstkanker

Philips heeft bekend gemaakt te gaan samenwerken met de startup Pathai om via het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) betere diagnoses te kunnen stellen voor kanker en andere ziekten. De bedoeling is om binnen het partnership oplossingen te ontwikkelen waarmee via deep learning grote hoeveelheden pathologische data sets beschikbaar komen die moeten leiden tot betere behandelmethodes.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Momenteel is een kwantitatieve assesment van kanker nog een tijdrovende taak voor pathologen. Zo worden beelden nog vaak handmatig onder een microscoop bekeken. Tegelijkertijd neemt het aantal werkzame pathologen af terwijl zich meer zaken aandienen waardoor de workload toeneemt. Zo worden er in de VS alleen al jaarlijks meer dan 250.000 nieuwe gevallen van borstkanker bij vrouwen gediagnosticeerd.

Via deep learning wordt op basis van algorithmen grote hoeveelheden data te analyseren waardoor patronen worden herkend en een diagnose kan worden gesteld. Philips maakt al langer gebruik van deep learning in zijn oplossingen Illumeo en IntelliSpace Portal 9.0.

###Philips###

De Amerikaanse startup Pathai is specialst op het gebeid van analyse van pathologiebeelden met deep learning. Het bedrijf is opgericht door onderzoekers van het MIT en de Harvard Medical School. Vorig jaar won Pathai nog een prijs voor hun imaging-oplossing waarmee kankerweefsel kan worden gedetecteerd in microscopische beelden van lymfeklieren.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen