Search
Close this search box.
Search

Philips, PathAI stappen in AI-samenwerking voor borstkanker

Philips heeft bekend gemaakt te gaan samenwerken met de startup Pathai om via het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) betere diagnoses te kunnen stellen voor kanker en andere ziekten. De bedoeling is om binnen het partnership oplossingen te ontwikkelen waarmee via deep learning grote hoeveelheden pathologische data sets beschikbaar komen die moeten leiden tot betere behandelmethodes.

Momenteel is een kwantitatieve assesment van kanker nog een tijdrovende taak voor pathologen. Zo worden beelden nog vaak handmatig onder een microscoop bekeken. Tegelijkertijd neemt het aantal werkzame pathologen af terwijl zich meer zaken aandienen waardoor de workload toeneemt. Zo worden er in de VS alleen al jaarlijks meer dan 250.000 nieuwe gevallen van borstkanker bij vrouwen gediagnosticeerd.

Via deep learning wordt op basis van algorithmen grote hoeveelheden data te analyseren waardoor patronen worden herkend en een diagnose kan worden gesteld. Philips maakt al langer gebruik van deep learning in zijn oplossingen Illumeo en IntelliSpace Portal 9.0.

###Philips###

De Amerikaanse startup Pathai is specialst op het gebeid van analyse van pathologiebeelden met deep learning. Het bedrijf is opgericht door onderzoekers van het MIT en de Harvard Medical School. Vorig jaar won Pathai nog een prijs voor hun imaging-oplossing waarmee kankerweefsel kan worden gedetecteerd in microscopische beelden van lymfeklieren.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?