Philips Respironics krijgt FDA-toestemming voor Care Orchestrator

Philips Respironics heeft van de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) toestemming gekregen om Care Orchestrator op de markt te brengen: een software-toepassing op cloud-basis voor de klinische begeleiding van patiënten met slaap- en ademhalingsaandoeningen. De toestemming van de FDA is verkregen op basis van dossier 510 lid k van de Food, Drug & Cosmetic Act, zo laat Philips weten.

Care Orchestrator is een ‘connected health’ oplossing in het thuiszorgsegment, dat volgens Philips Respironics binnen één platform zorg biedt voor patiënten met slaap- en ademhalingsaandoeningen. Dit gebeurt door medische gegevens, klinische werkstromen en informatie met elkaar te verbinden voor gebruikers zoals zorgverleners, zorgfinanciers, mantelzorgers en patiënten.

Care Orchestrator draait op het digitale HealthSuite-platform van Philips, een open cloud-platform voor diensten, toepassingen en tools op het gebied van ‘çonnected health’.

Care Orchestrator is mede voortgekomen uit Encore Anywhere, een systeem ter ondersteuning van therapietrouw, dat naar zeggen van Philips door meer dan zeven miljoen patiënten is gebruikt. Care Orchestrator werkt in combinatie met Philips-apparaten voor slaap- en ademhalingsaandoeningen, maar ook met de overige applicaties op het HealthSuite-platform van Philips en van derden.

De oplossing kan worden gekoppeld aan elektronische patiëntendossiers en aan declaratie- en factureringssystemen. Het doel is om met een volledig gegevensoverzicht voor patiënten met slaap- en ademhalingsaandoeningen het eenvoudiger te maken voor zorgverleners om informatie te delen en uit te wisselen. Care Orchestrator moet verder een efficiënt proces mogelijk maken voor het beheer van behandelingstrajecten en voor het betrekken van patiënten bij hun eigen behandeling.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
kruizinga
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Pallas Reactor Petten
Kuipers belooft volledige financiering voor reactor medische isotopen  
Volg jij ons al?