Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Philips Respironics krijgt FDA-toestemming voor Care Orchestrator

Philips Respironics heeft van de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) toestemming gekregen om Care Orchestrator op de markt te brengen: een software-toepassing op cloud-basis voor de klinische begeleiding van patiënten met slaap- en ademhalingsaandoeningen. De toestemming van de FDA is verkregen op basis van dossier 510 lid k van de Food, Drug & Cosmetic Act, zo laat Philips weten.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Care Orchestrator is een ‘connected health’ oplossing in het thuiszorgsegment, dat volgens Philips Respironics binnen één platform zorg biedt voor patiënten met slaap- en ademhalingsaandoeningen. Dit gebeurt door medische gegevens, klinische werkstromen en informatie met elkaar te verbinden voor gebruikers zoals zorgverleners, zorgfinanciers, mantelzorgers en patiënten.

Care Orchestrator draait op het digitale HealthSuite-platform van Philips, een open cloud-platform voor diensten, toepassingen en tools op het gebied van ‘çonnected health’.

Care Orchestrator is mede voortgekomen uit Encore Anywhere, een systeem ter ondersteuning van therapietrouw, dat naar zeggen van Philips door meer dan zeven miljoen patiënten is gebruikt. Care Orchestrator werkt in combinatie met Philips-apparaten voor slaap- en ademhalingsaandoeningen, maar ook met de overige applicaties op het HealthSuite-platform van Philips en van derden.

De oplossing kan worden gekoppeld aan elektronische patiëntendossiers en aan declaratie- en factureringssystemen. Het doel is om met een volledig gegevensoverzicht voor patiënten met slaap- en ademhalingsaandoeningen het eenvoudiger te maken voor zorgverleners om informatie te delen en uit te wisselen. Care Orchestrator moet verder een efficiënt proces mogelijk maken voor het beheer van behandelingstrajecten en voor het betrekken van patiënten bij hun eigen behandeling.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen