Search
Close this search box.
Search

Philips sluit 2017 succesvol af

Philips heeft over de laatste drie maanden van 2017 een omzet gerealiseerd van 5,3 miljard euro, een stijging van 5 procent op jaarbasis. De nettowinst van het Eindhovens zorgtechbedrijf steeg op jaarbasis van 465 miljoen euro naar 476 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2017.

Philips zag in Q4 2017 groei binnen alle divisies. De omzet bij Personal Health steeg op jaarbasis met 6 procent naar 2,1 miljard euro. Ook was er een 6 procent omzetstijging bij Diagnosis & Treatment, goed voor een omzet van ruim 2 miljard euro. Bij de unit Connected Care & Health Informatics kwam de omzet uit op 912 miljoen euro, een toename van 2 procent. De relatief kleine divisie ‘HealthTech Other’ leverde 119 miljoen euro op.

Philips haalde het voorbije kwartaal het gros van zijn omzet (36%) uit Noord-Amerika terwijl West-Europa goed was voor ruim een vijfde (21%) van de omzet. Een derde (33%) van de totaalomzet was afkomstig van opkomende markten terwijl ‘Other Mature Geographies’ 10 procent aan de omzet bijdroegen.

Order intake met 6 procent omhoog in 2017

Over geheel 2017 kwam de omzet uit op 17,8 miljard euro, 4 procent meer dan in 2016. CEO Frans van Houten sprak in een toelichting op de resultaten over een sterk jaar waarin Philips succesvol de transformatie tot healthcarebedrijf doormaakte. Ook deed het bedrijf in 2017 enkele spraakmakende overnames, waaronder die van Forcare en Vitalhealth en sloot Philips een strategische overeenkomst met de Amerikaanse telehealth-aanbieder American Well.

In 2017 steeg de order intake ten opzichte van 2016 met 6 procent en steeg de nettowinst op jaarbasis van 831 miljoen euro naar ruim een miljard euro. De aangepaste ebitda-marge steeg met 110 procentpunten naar 12,1 procent. De operationele kasstroom verbeterde van 1,2 miljard euro naar 1,9 miljard euro.

 

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?