Philips werkt samen met hartstichting VS

5 februari 2019
Philips-hartstichting
Samenwerking
Nieuws

Door slim gebruik van technologie om slachtoffers en hulpverleners beter in met elkaar in contact te brengen, zowel noodhulpdiensten als burgerhulpverleners, helpt het Connected Pulse-programma bij het verbeteren van de uitkomsten van de vier cruciale stappen in de overlevingsketen, namelijk nooddiensten oproepen, reanimatie toepassen, een AED gebruiken op het patiënt en specialistische reanimatie door medische hulpverleners.

Maatwerkoplossing

Training- en voorlichtingsprogramma's vergroten de kans dat een burgerhulpverlener beschikbaar is die reanimatie en AED-behandeling toe kan passen. Behalve door de aanwezigheid van de AED's zelf, kan de overlevingsketen aanzienlijk worden versterkt en kan de overlevingskans significant toenemen met behulp van technologietoepassingen die AED-locaties in kaart brengen en buurthulpverleners in de omgeving automatisch oproepen.

De end-to-end maatwerkoplossing van Philips en de Amerikaanse hartstichting biedt volgens een persbericht van de Nederlandse technologie-leverancier onder meer GPS-positionering, een meldkamerapplicatie, integratie en analyse, telefonische reanimatietraining, bijscholing voor ambulancepersoneel en advies, ontwerp en realisatie.

In de loop van 2019 verwachten Philips en de Amerikaanse Hartstichting de eerste deelnemende steden in het programma aan te kondigen.

Samenwerking NL Hartstichting

Vorig jaar sloot Philips nog een soortgelijke overeenkomst met de Nederlandse Hartstichting. Het ging destijds om een samenwerkingsverband met een duur van drie jaar waarbij ernaar wordt gestreefd om het leven van hart- en vaatpatiënten en (hoog)risicogroepen in Nederland te verbeteren. Innovatieve technologie en datagedreven innovatie maken hier deel van uit.