Pieter van Foreest rolt slimme medicatie dispenser uit

Zorginstgelling Pieter van Foreest is onlangs gestart met de uitrol van een slimme medicatiedispenser in de thuiszorg. De cMed Plus wordt, nadat in de afgelopen maanden met succes een pilot uitgevoerd werd, inmiddels voor meerdere thuiszorg cliënten van de zorginstelling uit de regio Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland gebruikt.

Met de uitrol van de cMed Plus, die sinds juni in Nederland beschikbaar is, is Pieter van Foreest samen met SPITS een van de eerste Nederlandse zorgorganisaties die met deze nieuwste versie van de slimme medicatie dispenser werkt. Daarvoor sloot Pieter van Foreest in de herfst van vorig jaar al een overeenkomst met leverancier FocusCura.

“De cMed Plus maakt het onze cliënten mogelijk om gemakkelijk en zelfstandig hun eigen medicatie in te nemen. Waar eerst de thuiszorgmedewerker elke keer voor medicatie-aanreiking bij de cliënt aan huis kwam, wordt nu deze slimme dispenser ingezet. Cliënten zijn zo veel zelfstandiger en niet meer afhankelijk van het tijdstip waarop de thuiszorg langskomt”, zo vertelt rank Kardolus, manager Thuiszorg bij Pieter van Foreest.

Medicatie dispenser verhoogt therapietrouw

Kardolus benadrukt dat de ingebruikname van een slimme medicatie dispenser niet betekent dat reguliere thuiszorg bezoeken geschrapt zullen worden. De cMed Plus betekent dat cliënten veilig, zelfstandig en op de juiste momenten hun medicatie kunnen innemen. Per ongeluk een pilletje vergeten wordt daarmee zo goed als verleden tijd. Daarnaast worden fouten in medicatiegebruik voorkomen en de therapietrouw vergroot. Met cMed Plus moeten zowel cliënten als zorgverleners ontzorgd worden.

“Uiteraard blijft de thuiszorg langskomen voor de overige zorgtaken en blijven ze betrokken. Zij kunnen onder andere op afstand meekijken of de cliënt de medicijnen heeft uitgenomen en ontvangen een signaal wanneer dit niet zo is. Een veilig en gerust gevoel voor zowel de cliënt als voor de zorg”, zegt Kardolus.

“We werken al jaren met elkaar samen en zijn blij dat Pieter van Foreest ook op het gebied van medicatie-aanreiking kiest voor een stap voorwaarts met een nieuwe generatie, betrouwbare technologie. Samen verbeteren we de medicatieveiligheid en therapietrouw en geven we de regie waar mogelijk weer terug aan de cliënt. Daarnaast wordt het mogelijk om de hele keten in beeld te brengen en komt er data beschikbaar voor onderzoek”, aldus de Raoul Zaal CEO van leverancier FocusCura.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
mock-up operatiecentrum
Oefenenen in mock-up van nieuw operatiecentrum UMCG
Lichaamsgeluiden wearable
Akoestische wearable monitort lichaamsgeluiden
Digitaal contact
Uw Zorg Online en BeterDichtbij integreren digitale diensten
Partnerportaal
Eenmalig inloggen bij partnerportaal voor juiste informatie
Het programma HDAB-NL wil een veilige toegang waarborgen tot gezondheidsgegevens.
VWS start programma Health Data Access Body (HDAB-NL)
Hartcentrum samenwerking
Bundelen van krachten moet leiden tot één hartcentrum
Volg jij ons al?