Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Pilot met Ik-Zelf App moet burgers ondersteunen bij zorg- en andere hulpvragen

De afdeling Sociale Dienst van de Drechtsteden heeft een pilot gelanceerd met de zogeheten Ik-Zelf App. Het gaat om een mobiele toepassing die mensen moet faciliteren bij het zoeken naar hulp en informatie over zorg, werk en welzijn.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het prototype van de app is ontwikkeld door Life Navigator. Meer gemeenten kunnen de app gaan testen via een pilot waarvoor ze zich kunnen aanmelden op de Pilotstarter. Zij kunnen zo zien hoe het mogelijk is om dienstverlening op gebieden zoals zorg en welzijn te verbeteren en burgers te activeren, aldus Life Navigator.

Het is de bedoeling dat de Ik-Zelf App burgers meer controle geeft over een hulpvraag, onder meer door hen eerst het aanbod aan diensten en instanties te laten kennen en begrijpen. Gebruikers worden zo op een effectieve en logische wijze (be)geleid naar alle informatie en mogelijkheden. Er is volgens Life navigator meer resultaat in een korter tijdsbestek, omdat (zorg)voorzieningen en (financiële) ondersteuning terecht komt bij de mensen waarvoor het bedoeld is.

Bij een eerste verkenning in Zwijndrecht zou de app door de gebruikers enthousiast ontvangen zijn. De betrokken instanties gaven aan tijd en kosten te besparen terwijl zij de kwaliteit van de dienstverlening vergroten.

Zorginstanties kunnen ook deelnemen

Voor de pilot wordt nog gezocht naar gemeenten die de intentie hebben om de app ook echt te gaan gebruiken. In overleg met deelnemende gemeenten kan de inrichting van de app nog verbreed worden, zowel binnen het sociaal domein als naar andere domeinen. Daarnaast kunnen zorginstanties, rijksinstellingen (SVB, UWV, Belastingdienst, etc.) en koepelorganisaties aanhaken. De intentie van Life Navigator is om toe te werken naar een landelijk platform, waarin overheid, burgers en bedrijven participeren.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen