Search
Close this search box.
Search

Pilot met Ik-Zelf App moet burgers ondersteunen bij zorg- en andere hulpvragen

De afdeling Sociale Dienst van de Drechtsteden heeft een pilot gelanceerd met de zogeheten Ik-Zelf App. Het gaat om een mobiele toepassing die mensen moet faciliteren bij het zoeken naar hulp en informatie over zorg, werk en welzijn.

Het prototype van de app is ontwikkeld door Life Navigator. Meer gemeenten kunnen de app gaan testen via een pilot waarvoor ze zich kunnen aanmelden op de Pilotstarter. Zij kunnen zo zien hoe het mogelijk is om dienstverlening op gebieden zoals zorg en welzijn te verbeteren en burgers te activeren, aldus Life Navigator.

Het is de bedoeling dat de Ik-Zelf App burgers meer controle geeft over een hulpvraag, onder meer door hen eerst het aanbod aan diensten en instanties te laten kennen en begrijpen. Gebruikers worden zo op een effectieve en logische wijze (be)geleid naar alle informatie en mogelijkheden. Er is volgens Life navigator meer resultaat in een korter tijdsbestek, omdat (zorg)voorzieningen en (financiële) ondersteuning terecht komt bij de mensen waarvoor het bedoeld is.

Bij een eerste verkenning in Zwijndrecht zou de app door de gebruikers enthousiast ontvangen zijn. De betrokken instanties gaven aan tijd en kosten te besparen terwijl zij de kwaliteit van de dienstverlening vergroten.

Zorginstanties kunnen ook deelnemen

Voor de pilot wordt nog gezocht naar gemeenten die de intentie hebben om de app ook echt te gaan gebruiken. In overleg met deelnemende gemeenten kan de inrichting van de app nog verbreed worden, zowel binnen het sociaal domein als naar andere domeinen. Daarnaast kunnen zorginstanties, rijksinstellingen (SVB, UWV, Belastingdienst, etc.) en koepelorganisaties aanhaken. De intentie van Life Navigator is om toe te werken naar een landelijk platform, waarin overheid, burgers en bedrijven participeren.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
Volg jij ons al?