PinkRoccade daagt ambtenaren en zorgprofessionals uit om apps te ontwikkelen

PinkRoccade Local Government en PinkRoccade Healthcare, onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), dagen ambtenaren en zorgprofessionals uit om het beste idee te bedenken voor digitale dienstverlening in Nederland.

In de denktank PinkValley wordt de strijd aangegaan om een app te bedenken die dienstverlening richting burgers vergroot. Yonder (ook onderdeel van TSS) gaat het winnende idee daadwerkelijk ontwikkelen.
Bart Gelsing, Development Manager bij PinkRoccade Local Government: "De tijd dat ambtenaren en zorgprofessionals achter een bureau bedenken wat goed is voor de burger, moeten we definitief achter ons laten. We luisteren naar de behoeften van mensen en vertalen dit in nieuwe diensten en toepassingen. Met die gedachte is PinkValley ontstaan. In deze multidisciplinaire snelkookpan wordt hier handen en voeten aan gegeven. In meerdere sessies krijgen deelnemers van PinkValley de kans om de app van de toekomst te bedenken. De eerste ideeën zijn te lezen op de website http://pinkvalley.tumblr.com. Doelstelling is om hét idee van de toekomst te vinden.’

Los van bestaande conventies
Han Knooren, directeur van PinkRoccade Local Government en Huub Deterd, directeur van PinkRoccade Healthcare, zien dat de maatschappij steeds meer in een open setting aan de slag gaat met de behoefte van de burger Knooren: "We willen de Nederlandse dienstverlening verder professionaliseren. In co-creatie met een groep die naar hetzelfde doel streeft en werkt, los van bestaande conventies. Dit is meestal de broedplaats voor de beste oplossingen. Binnen PinkRoccade delen we deze ambitie. Goede dienstverlening is integraal en op deze manier zorgen we ervoor om out-of-the-box met elkaar hierover na te denken en daadwerkelijk resultaten te boeken."

Belangrijke data
Op vrijdag 13 juni worden de deelnemers uitgenodigd om in teams na te denken over hun bijdrage voor de app van de overheid en die van zorgorganisaties. Het wordt een middag waarin iedereen op een vrije manier kan nadenken over innovatieve ideeën.

Op 12 september wordt tijdens "Prototype this" de ideeën uitgewerkt in ontwerpen en mock-ups. Op het einde van de dag worden deze ideeën gepresenteerd aan een jury. Deze jury bepaalt uiteindelijk welke drie teams op het PinkRoccade-event ‘Innoveren doe je samen’.

25 september in ’t Spant te Bussum, hun ideeën mogen presenteren. De ruim 1.500 bezoekers van het event bepalen uiteindelijk wie de winnaar wordt en daarmee welke app ontwikkeld zal worden.

Feiten over PinkValley
In de denktank PinkValley wordt de strijd aangegaan om een app te bedenken die dienstverlening richting burgers vergroot.

Wie kunnen zich inschrijven voor PinkValley?
Ambtenaren bij lokale gemeenten, zorgprofessionals in de verpleging, verzorging, thuiszorg, gehandicaptenzorg, GGZ en ziekenhuizen, experts en studenten.

Meer informatie is te vinden via: klik hier

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
hart
Zorgverleners onmisbaar bij realiseren zorginnovaties  
thuismonitoring
Vaste plek voor Onco-Connect bij Meander MC
Covid-19 diagnostiek AI
AI-programma kan Covid-19 diagnoses stellen
World Conference
ICT&health World conference komt naar Limburg
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Digitale inclusie; NEN 7510 in Deventer; Bestuurswisselingen, en meer
Heupairbag
Succesvolle heupairbag straks ook thuis beschikbaar
Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis leiden een wereldprimeur met flow-gecontroleerde beademing voor ARDS-patiënten op de IC. Deze innovatie belooft minder longbelasting en potentieel minder schade.
IC-beademingspilot mikt op minder longschade  
Geneesmiddelen
Online dashboard voor doorlooptijden geneesmiddelen
Samenwerking Thuismonitoring
Thuismonitoring geeft impuls aan samenwerking en ontzorgt
ouderenzorg
Whitepaper over AI in ouderenzorg gepubliceerd
Volg jij ons al?