Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
20 oktober 2017
Artikel delen

PinkRoccade daagt ambtenaren en zorgprofessionals uit om apps te ontwikkelen

PinkRoccade Local Government en PinkRoccade Healthcare, onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), dagen ambtenaren en zorgprofessionals uit om het beste idee te bedenken voor digitale dienstverlening in Nederland.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

In de denktank PinkValley wordt de strijd aangegaan om een app te bedenken die dienstverlening richting burgers vergroot. Yonder (ook onderdeel van TSS) gaat het winnende idee daadwerkelijk ontwikkelen.
Bart Gelsing, Development Manager bij PinkRoccade Local Government: "De tijd dat ambtenaren en zorgprofessionals achter een bureau bedenken wat goed is voor de burger, moeten we definitief achter ons laten. We luisteren naar de behoeften van mensen en vertalen dit in nieuwe diensten en toepassingen. Met die gedachte is PinkValley ontstaan. In deze multidisciplinaire snelkookpan wordt hier handen en voeten aan gegeven. In meerdere sessies krijgen deelnemers van PinkValley de kans om de app van de toekomst te bedenken. De eerste ideeën zijn te lezen op de website http://pinkvalley.tumblr.com. Doelstelling is om hét idee van de toekomst te vinden.’

Los van bestaande conventies
Han Knooren, directeur van PinkRoccade Local Government en Huub Deterd, directeur van PinkRoccade Healthcare, zien dat de maatschappij steeds meer in een open setting aan de slag gaat met de behoefte van de burger Knooren: "We willen de Nederlandse dienstverlening verder professionaliseren. In co-creatie met een groep die naar hetzelfde doel streeft en werkt, los van bestaande conventies. Dit is meestal de broedplaats voor de beste oplossingen. Binnen PinkRoccade delen we deze ambitie. Goede dienstverlening is integraal en op deze manier zorgen we ervoor om out-of-the-box met elkaar hierover na te denken en daadwerkelijk resultaten te boeken."

Belangrijke data
Op vrijdag 13 juni worden de deelnemers uitgenodigd om in teams na te denken over hun bijdrage voor de app van de overheid en die van zorgorganisaties. Het wordt een middag waarin iedereen op een vrije manier kan nadenken over innovatieve ideeën.

Op 12 september wordt tijdens "Prototype this" de ideeën uitgewerkt in ontwerpen en mock-ups. Op het einde van de dag worden deze ideeën gepresenteerd aan een jury. Deze jury bepaalt uiteindelijk welke drie teams op het PinkRoccade-event ‘Innoveren doe je samen’.

25 september in ’t Spant te Bussum, hun ideeën mogen presenteren. De ruim 1.500 bezoekers van het event bepalen uiteindelijk wie de winnaar wordt en daarmee welke app ontwikkeld zal worden.

Feiten over PinkValley
In de denktank PinkValley wordt de strijd aangegaan om een app te bedenken die dienstverlening richting burgers vergroot.

Wie kunnen zich inschrijven voor PinkValley?
Ambtenaren bij lokale gemeenten, zorgprofessionals in de verpleging, verzorging, thuiszorg, gehandicaptenzorg, GGZ en ziekenhuizen, experts en studenten.

Meer informatie is te vinden via: klik hier

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen