Search
Close this search box.
Search

Poliklinische apotheek BovenIJ start met BeterDichtbij-app

De poliklinische apotheek van het BovenIJ ziekenhuis is als eerste poliklinische apotheek in Nederland gestart met de BeterDichtbij-app. Patiënten kunnen voortaan appen met hun apotheker in het BovenIJ ziekenhuis. Als een patiënt en zijn apotheker, medisch specialist of andere zorgverlener appen over een medicijnnaam, wordt die naam automatisch aanklikbaar naar meer informatie via Apotheek.nl.

In het BovenIJ ziekenhuis is de BeterDichtbij app naast de poliklinische apotheek ook beschikbaar voor patiënten bij de poliklinieken en de zorgafdelingen. Via de BeterDichtbij app kunnen patiënten een vraag stellen over hun behandeling op het moment dat het hun uitkomt.

BeterDichtbij is geïnitieerd door de Vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) en sinds 1 januari 2018 verzelfstandigd, waardoor de dienst beschikbaar is voor alle zorgorganisaties in Nederland om aan deel te nemen. In korte tijd zijn diverse ziekenhuizen en huisartsenpraktijken in Nederland aangesloten op BeterDichtbij.

“‘Met de introductie van de BeterDichtbij app willen we patiënten die op regelmatige basis recepten komen afhalen een extra communicatie mogelijkheid geven om vragen te stellen over het gebruik van hun medicatie of bestelde medicatie”, zegt Jelmer Faber, apotheker van de poliklinische apotheek in het BovenIJ ziekenhuis, over de introductie van de BeterDichtbij-app.

Via de app BeterDichtbij kunnen patiënten op betrouwbare wijze snel in contact treden met een zorgverlener

BeterDichtbij-app breed beschikbaar

De digitale zorgdienst BeterDichtbij is sinds 1 januari 2018 een zelfstandig bedrijf. De dienst werd in oktober 2016 gelanceerd als digitale communicatie-app voor patiënten en zorgverleners. De bijbehorende app moet een veilige en laagdrempelige contactmogelijkheid bieden met het ziekenhuis in hun regio. Het gaat veelal om kleine vragen die men anders niet zo eenvoudig aan de juist medisch specialist kan stellen.

De app was in eerste instantie bedoeld voor de 30 regionale ziekenhuizen die lid zijn van de SAZ en voor zorgverleners zoals huisartsen in hun regio. Ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en GGZ-instellingen, maar ook bijvoorbeeld eerstelijns psychologen en -verloskundigen kunnen deelnemen aan BeterDichtbij.

maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Volg jij ons al?