Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
6 maart 2018
Artikel delen

Previder komt met IT-ecosysteem voor digitale innovatie zorgaanbieders

IT-aanbieder Previder heeft aangekondigd een ecosysteem van IT-dienstverleners te ontwikkelen die met specifieke branchekennis zorgaanbieders kan helpen om sneller te innoveren.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De nieuwe propositie voor de zorgsector houdt onder meer in dat Previder banden met zorgpartners aanhaalt en met hen intensiever gaat samenwerken bij het uitvoeren van projecten. Onderdeel van het ecosysteem zijn diverse leveranciers van applicaties en cloudplatformen die speciaal gericht zijn op de zorg. Vooralsnog gaat het om Promedico, Medicom, Zivver, Timeff, Topicus en Nedap.

Door de hechte samenwerking denkt Previder dat het zorgaanbieders op een breed aantal gebieden kan ondersteunen, van het in kaart brengen van het applicatielandschap en het inrichten van werkplekken, tot het beheer en het technisch onderhoud van de IT-omgeving.

Hoofdaannemer

De gedachte achter het ecosysteem is dat zorginstellingen zich moeten bezighouden met hun kerntaak: het verlenen van goede zorg. Previder levert en beheert de techniek en werkt als een soort hoofdaannemer die de expertises van verschillende op de zorg gerichte IT-partijen samenbrengt.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen