Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

‘Prijzenslag in Noord-Nederland om medische testen bij huisarts

Vorige week publiceerden wij een bericht over goedkoop bloedprikken. SEDN uit Noord-Nederland is eveneens een speler die de concurrentie in deze markt opzoekt.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het Dagblad van het Noorden meldt dat er een concurrentiestrijd gaande is tussen medische laboratoria in Noord-Nederland. Kosten voor patiënten voor bloedtesten, röntgenfoto’s en andere medische controles liggen hier lager. De prijs voor bloedprikken staat dus overal onder druk.

Tientallen huisartsen zijn volgens het Dagblad de afgelopen tijd overgestapt van het grote huisartsenlab Certe naar de nieuwe Stichting Eerstelijns Diagnostiek Nederland (SEDN). Ook het Het Huisartslab is een nieuwkomer.

Zelf bloed prikken

Huisartsen moeten zelf het bloed prikken bij de nieuwe bedrijven. Dat levert de praktijk geld op en gaat niet ten koste van het eigen risico.

Huisartsenlab Certe zegt tegen de krant dat de zorgkwaliteit onder druk komt te staan door de “pionier labbedrijven”. Bestuurder Harjan van Dam zegt dat de bloedtests wel eens mis zou gaan bij de nieuwkomers. De SEDN vindt dat laster: “Wij voldoen aan precies dezelfde kwaliteitseisen als Certre.”

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen