Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Primeur Nederland, eerste vestiging SU buiten Silicon Valley

Singularity University (SU) heeft vandaag haar eerste Exponentiële Regionale Partnerschap (ERP) aangekondigd, te weten SingularityU The Netherlands. SingularityU The Netherlands zal onderwijs-programma’s, tech bijeenkomsten en een Innovation Hub opzetten, zodat bedrijven, investeerders, NGO’s, ondernemers en overheden een up-to-date beeld hebben van de voortgang en mogelijkheden van exponentiële technologieën met als doel dat men deze technologieën inzet en de levens van miljarden mensen positief beïnvloedt.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

"Wij zijn vereerd en opgetogen dat we SingularityU in Nederland starten. Deze partnerschap is de eerste fysieke locatie buiten het NASA Research Park. Ons doel is voort te bouwen op de krachten van ons land, waarbij we de belangrijkste exponentiële technologieën integreren en inzetten om oplossingen te vinden voor een aantal grootse mondiale uitdagingen, bijvoorbeeld rondom water, voedsel en gezondheid", zegt Yuri van Geest, medeoprichter van SingularityU The Netherlands.
 
Naast het openen van de Innovation Hub op 26 mei 2016 in Eindhoven, zal SingularityU The Netherlands met Singularity University samenwerken om wederom een SingularityU Summit in Amsterdam te organiseren op 12 en 13 september 2016. SingularityU Summits zijn tweedaagse congressen die wereldwijd georganiseerd worden, zodat de aanwezigen een up-to-date beeld heeft van hoe de exponentiële technologieën toegepast kunnen worden voor positieve verandering en economische groei in hun regio. Deze summits worden een jaarlijks terugkerend punt van verbinding en inspiratie voor de plaatselijke gemeenschap, een manier om een lokale cultuur van innovatie in een stroomversnelling te brengen en een kans om doorbraken (technologie, start-ups en ideeën) in kaart te brengen.
 
"Dit is echt een spannende dag voor Singularity University: we lanceren ons eerste Exponentiële Regionale Partnerschap, in Nederland, een land dat bekend staat om haar ondernemende geest," zei Rob Nail, CEO en medeoprichter van Singularity University. "Wij zijn ervan overtuigd dat we wereldwijd een actieve community moeten mobiliseren van betrokken particulieren die anderen de kracht van exponentiële technologieën leren, om zo een groot verschil te maken in de levens van miljarden mensen. En dat is precies wat dit partnerschap zal bereiken."
 
SU heeft elf grote mondiale uitdagingen vastgesteld: onderwijs, energie, duurzaamheid, voedsel, gezondheid, armoede, veiligheid, water, ruimtevaart, rampenbestendigheid en bestuur. Het ERP-programma zal plaatselijke gemeenschappen trainen in exponentieel denken en het gereedschap, de kennis en de expertise leveren die nodig zijn om op technologie gebaseerde oplossingen voor deze uitdagingen te vinden. De oprichters van SingularityU The Netherlands zijn Yuri van Geest, Jim Stolze en Diederick Croese.

OVER SINGULARITY UNIVERSITY
Singularity University is een Benefit corporation uit Californië met als missie het onderwijzen, inspireren en in staat stellen van bestuurders om exponentiële technologieën toe te passen bij het oplossen van grote uitdagingen van de mensheid. Samen met een zeer toegewijde groep alumni in meer dan 90 landen legt SU zich toe op het creëren van een positieve en duurzame mondiale impact via drie kerngebieden: Onderwijs, Innovatie en Gemeenschap. SU werd in 2008 door Ray Kurzweil and Peter Diamandis opgericht en is gevestigd op het NASA Research Park in het hart van Silicon Valley. Voor meer informatie, zie: SingularityU.org. Volg ons op Facebook en Twitter @SingularityU.
 
OVER SINGULARITYU GLOBAL
SingularityU Global belichaamt de alumni-gemeenschap van Singularity University. Onze alumni nemen het voortouw met krachtige ideeën, impact en verandering, en het gebruik van exponentiële technologieën om de grote uitdagingen in de gemeenschap aan te pakken. Singularity University is een platform voor onderwijs en actie met als doel een beter beeld te geven van hoe exponentiële technologie aangewend kan worden om mondiale impact te bereiken. De activiteiten van SingularityU Global zijn naar de geest van de Singularity University missie ontworpen, maar uitgevoerd door onze wereldwijde alumni-gemeenschap.
 
OVER SINGULARITYU THE NETHERLANDS
SingularityU The Netherlands is een samenwerking van Singularity University en regionale alumni van Singularity University die onderwijs-programma’s, tech bijeenkomsten en een Innovatie Hub opzetten, zodat Nederlanders versneld exponentiele technologieën inzetten om oplossingen te ontwikkelen voor de meest prangende wereldwijde uitdagingen. Het team van SingularityU The Netherlands werkt nauw samen met Brainport Eindhoven, gemeente Amsterdam, gemeente Eindhoven, gemeente Rotterdam, Health Valley, Innovation Quarter, het Ministerie van Economische Zaken, Radboud UMC en TU Eindhoven.

###singulatity###

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen