Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Proeftuin ‘Zorg van de toekomst’

ParkinsonNet en het Radboudumc in Nijmegen willen wereldwijd de zorg voor parkinsonpatiënten verbeteren. Hiervoor zetten zij de proeftuin ‘Zorg van de Toekomst’ op in Nijmegen. Dit is een showroom voor innovatieve zorgproducten. Zij ontvangen hiervoor een subsidie van €600.000 uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De proeftuin moet een showroom worden voor innovatieve zorgproducten, die samen met patiënten en eindgebruikers worden getest. ParkinsonNet en Radboudumc willen hiermee voorop lopen met geïntegreerde parkinsonzorg waarbij afstemming tussen patiënt en zorgverlener centraal staat.

Slimme match patiënt en zorgverlener

De regionale partners gebruiken deze proeftuin om reeds ontwikkelde prototypes samen met patiënten en zorgverleners te toetsen en door te ontwikkelen. Zo zal de Praktijk Index patiënten en zorgverleners op een innovatieve manier in contact brengen. Een goede klik tussen beide is essentieel. Slimme matching algoritmes ondersteunt de patiënt in het samenstellen van het ideale zorgteam.

Online hulpmiddelen

Partner Topicus biedt alle patiënten, zorgverleners en andere betrokken via een ZelfZorgPortaal een online omgeving waar online hulpmiddelen overzichtelijk en gebruiksvriendelijk te gebruiken zijn. Denk daarbij aan oplossingen voor beeldbellen en e-consults, monitoren van patiënten op afstand en het beheren van medische gegevens.

Persoonlijke behandelplannen

Zorginvest ondersteunt met ID-PATH (Interactive Dynamic Personalized Automated Treatment in Health) de zorgverlener in het bijhouden van persoonlijke behandelplannen voor patiënten. Die vormen de basis voor shared decision making binnen het gehele zorgnetwerk, ook tussen behandelaren onderling.

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Bijna 3.000 zorgverleners (onder andere neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en verpleegkundigen), verdeeld over 70 regio’s zijn aangesloten bij dit netwerk.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen