Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Project Active4Life zoekt promovendus voor onderzoek e-health interventies

Het project “Active4Life; optimisation of use and effects of eHealth’, onderdeel van een samenwerkingsverband tussen onderzoekers van de Open Universiteit, Universiteit van Amsterdam, en Hogeschool Zuyd, is op zoek naar een promovendus.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het onderzoek richt zich op het optimaliseren van gebruik en effecten van reeds effectief bewezen e-health interventies bedoeld om volwassen en ouderen (ziek en gezond) te stimuleren om voldoende te bewegen. Hierbij is in het bijzonder aandacht voor kwetsbare groepen zoals mensen met een laag opleidingsniveau en of lage gezondheidsvaardigheden of digitale vaardigheden.

Online programma ontwikkelen

De eerste twee jaar ontwikkelt en test de promovendus drie nieuwe online programma-elementen die deze bewezen interventies kunnen versterken, namelijk het monitoren van het beweeggedrag via activity trackers, zoals Fitbit; het gebruik van mobiele app om mensen in moeilijke situaties (bijv. een druk werkschema) feedback te geven om met deze situaties om te gaan en sociale interactiemogelijkheden via een virtuele beweegcoach.

In het derde en vierde jaar worden de bevindingen van deze nieuwe elementen geïntegreerd in onze bestaande interventies en niet alleen getest op effecten op beweeggedrag, maar ook het gebruik, waardering, en beleving van de geoptimaliseerde interventie.

De promovendus formuleert vervolgens wetenschappelijke en praktische aanbevelingen om bewegingsbedrag onder de doelgroepen met e-health toepassingen te bevorderen. Op basis van deze studies wordt een proefschrift geschreven.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen