Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Radboud Universiteit ontvangt 1,8 mln subsidie voor fintech

Naast e-health houdt de Radboud Universiteit zich bezig met innovatie op tal van andere gebieden. Het FINDER project van de Radboud Universiteit ontvangt een Marie Curie Innovative Training Networks subsidie van 1,8 miljoen euro uit het Horizon 2020 programma van de Europese Commissie. Het geld zal worden gebruikt om verder onderzoek te doen naar technologische innovaties, met name op het gebied van fintech,

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het project ligt op de kruising tussen het bedrijfsleven en academie en onderzoekt de effecten van samenwerkingsverbanden in de financiële technologie. De onderzoeksgroep van de managementfaculteit is de eerste in Nederland en pas de tweede business school in Europa die deze subsidie ontvangt.

FINDER staat voor Foster Innovation Networks in a Digital Era. Rick Aalbers, associate professor Strategy & Innovation aan de Radboud Universiteit en hoofdaanvrager van de subsidie, zal het onderzoek naar innovatieve samenwerkingen tussen organisaties op het gebied van ‘fintech’ leiden.

Samenwerking met Atos

Het onderzoeksprogramma ontvangt financiering voor 4 jaar, waarvan 3 jaar vanuit de Europese Commissie, op basis waarvan vijf PhD-studenten opgeleid zullen worden op zowel onderzoek en onderwijs als praktijkoriëntatie. Daarbij wordt samengewerkt met Atos en drie andere partners. Bij Atos wordt het project geleid door Remco Neuteboom, Chief Digital Officer Financial Services van Atos en lid van de FINDER supervisory board.

“Ik verwacht dat het de samenwerking tussen academie en het bedrijfsleven in Europees verband verder zal uitbouwen”, zegt  Rick Aalbers, associate professor Strategy & Innovation aan de Radboud Universiteit en hoofdaanvrager van de subsidie, hierover. Het project gaat op 1 november 2018 van start.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen