Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Reinier de Graaf heeft eigen innovatiecentrum

Het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft sinds kort een eigen innovatiecentrum waarin patiënten, bezoekers en medewerkers zich kunnen laten informeren over de innovaties in het ziekenhuis. Hierbij kan worden gedacht aan videoconsulten, bedsensoren, wandelend solliciteren en de robotrollator.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het Innovatiecentrum is te vinden in de centrale gang op de begane grond van het Gasthuis in Delft, naast het Stiltecentrum. In het interactieve Innovatiecentrum hangen twee schermen waarop patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen zien en lezen hoe Reinier de Graaf innoveert om de zorg beter te maken.

 Op één van de schermen is het mogelijk om zelf informatie over het ziekenhuis op te zoeken en filmpjes te kiezen om te bekijken. Ook kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers op dit grote aanraakscherm puzzels maken. 

Het Reinier de Graaf ziekenhuis is onderdeel van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) is de vereniging van voorhoedeziekenhuizen die samen werken aan betere patiëntenzorg. Om voorop te kunnen blijven lopen, stelt het ziekenhuis naar eigen zeggen innovatie, opleiding en wetenschap centraal.

Innovatieplatform

Zo gebruiken de specialisten van Reinier de Graaf de Da Vinci, een operatierobot waarmee de nieuwste manieren van opereren op het gebied van prostaat- en rectumkanker en de bekkenbodem mogelijk zijn. In het geavanceerde Medical Delta Living Lab OnderzoeksOK worden in een real-life omgeving innovaties getest en ontwikkeld om de zorg voor de patiënt én de zorgverlener veiliger, efficiënter en comfortabeler te maken.

Op de OK maken de specialisten gebruik van DORA, de Digital Operating Room Assistant die de medische apparatuur controleert en monitort. Om innovaties een extra impuls te geven, is binnen het ziekenhuis het Innovatieplatform actief. Hierbinnen werken medisch specialisten en (zorg)professionals intensief samen met externe partijen. Hun doel is: het stimuleren en implementeren van nieuwe technologieën en processen die de kwaliteit van zorg verbeteren.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen