Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Reinier de Graaf, TU Delft starten met nieuwe leerstoel technologie

Het Reinier de Graaf ziekenhuis en de TU Delft hebben een nieuwe leerstoel ingesteld om patiëntenzorg door middel van innovatieve technologie te verbeteren. Carina Hilders, directeur van het Reinier de Graaf ziekenhuis en Tim van der Hagen, rector magnificus van de TU Delft, tekenden op 3 juli de samenwerkingsovereenkomst. Het wetenschappelijk onderzoek binnen de leerstoel richt zich op patiëntveiligheid, efficiëntie van zorgprocessen, datamanagement en logistiek.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Sinds 2005 doen promovendi van de TU Delft onderzoek binnen het Reinier de Graaf ziekenhuis en wordt samengewerkt binnen de afdelingen Chirurgie, Orthopedie, Klinische fysica en Neurologie. Het instellen van deze leerstoel, is een intensivering van de jarenlange samenwerking tussen  de afdelingen Chirurgie, Orthopedie, Klinische fysica en Neurologie van het Reinier de Graaf en de TU Delft.

De leerstoel streeft ernaar om op wetenschappelijke wijze bij te dragen aan het ontwikkelen, vergaren, verspreiden, en toepassen van medisch-technische kennis met als doel de zorg verder te verbeteren.

Eerste vijf jaar voor traumachirurg Maarten van der Elst

Traumachirurg en hoogleraar Maarten van der Elst bekleedt de eerste  vijf jaar van de leerstoel, die is ingebed bij de Sectie Medical Instruments and Bio-Inspired Technology van de TU Delft. Naast zijn werk als chirurg in het ziekenhuis is hij al tien jaar betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten en PhD-trajecten binnen de TU Delft. In zijn nevenfunctie als hoogleraar zal hij wetenschappelijk onderzoek stimuleren, begeleiden en de resultaten implementeren in de zorgpraktijk.

De focus van het onderzoek ligt op het verhogen van patiëntveiligheid door de inzet van slimme technologie; het vergroten van efficiency ten aanzien van mensen en middelen; evaluatie van nieuwe datamanagementmethodieken en het verbeteren van de logistiek door middel van work-flow studies.

Binnen de leerstoel maken klinisch technologen en biomedische ingenieurs van de TU Delft kennis met zorgprocessen. Omgekeerd leren artsen in opleiding van Reinier de Graaf over innovatieve technologie.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen