Rex-exoskelet vindt oorsprong in garage

Niet alle exoskeletten worden ontwikkeld door universiteiten of grotere producenten. Soms worden ze – letterlijk – (zoals ook Google en Apple) ontwikkeld in een garage.

Zo ook de Rex, een volledig autonoom exoskelet voor mensen met beschadigingen aan de ruggengraat en andere problemen als gevolg waarvan men niet of nauwelijks meer kan lopen. Bloomberg schrijft er over in een reeks artikelen onder de naam Hello World.

Inmiddels is de productie van het exoskelet ondergebracht in het bedrijf Rex Bionics, opgericht door Richard Little. De productie begon echter in de garage van Little, toen zijn beste vriend gediagnosticeerd werd met multiple sclerosis.

De oorspronkelijke Rex kon zitten, staan en wandelen. Inmiddels zijn er nieuwe generaties zoals de Rex P ontwikkeld die toegepast worden voor mensen die niet de hele dag in een rolstoel willen zitten – vaak met vermindering van de botdichtheid tot gevolg.

Behalve het weer kunnen voortbewegen, zorgt de Rex er volgens Rex Bionics-ingenieur Jarard Pearce ook voor dat men weer onder de mensen kan komen, bijvoorbeeld door in een bar met vrienden te drinken. Zo wordt een sociaal isolement voorkomen.

###rex###

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
Amphia Ziekenhuis digitale strategie.
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Pallas Reactor Petten
Kuipers belooft volledige financiering voor reactor medische isotopen  
Volg jij ons al?