Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
24 maart 2016
Artikel delen

Rex-exoskelet vindt oorsprong in garage

Niet alle exoskeletten worden ontwikkeld door universiteiten of grotere producenten. Soms worden ze – letterlijk – (zoals ook Google en Apple) ontwikkeld in een garage.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Zo ook de Rex, een volledig autonoom exoskelet voor mensen met beschadigingen aan de ruggengraat en andere problemen als gevolg waarvan men niet of nauwelijks meer kan lopen. Bloomberg schrijft er over in een reeks artikelen onder de naam Hello World.

Inmiddels is de productie van het exoskelet ondergebracht in het bedrijf Rex Bionics, opgericht door Richard Little. De productie begon echter in de garage van Little, toen zijn beste vriend gediagnosticeerd werd met multiple sclerosis.

De oorspronkelijke Rex kon zitten, staan en wandelen. Inmiddels zijn er nieuwe generaties zoals de Rex P ontwikkeld die toegepast worden voor mensen die niet de hele dag in een rolstoel willen zitten – vaak met vermindering van de botdichtheid tot gevolg.

Behalve het weer kunnen voortbewegen, zorgt de Rex er volgens Rex Bionics-ingenieur Jarard Pearce ook voor dat men weer onder de mensen kan komen, bijvoorbeeld door in een bar met vrienden te drinken. Zo wordt een sociaal isolement voorkomen.

###rex###

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen