Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Rijnlands Revalidatie Centrum en Sophia Revalidatie fuseren tot Basalt

Het Rijnlands Revalidatie Centrum en Sophia Revalidatie gaan vanaf 1 januari 2019 samen verder onder de naam Basalt. Basalt wordt het grootste expertisecentrum voor medisch specialistische revalidatiezorg in Nederland.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Basalt telt tien locaties in de regio Leiden, Den Haag, Delft, Alphen aan den Rijn, Gouda en Zoetermeer. Met ruim 1100 medewerkers verzorgt dit revalidatiecentrum straks jaarlijks de medisch specialistische revalidatiezorg voor 9000 patiënten. De revalidatieartsen zijn daarnaast in tien topklinische ziekenhuizen werkzaam. Het bestuur van de organisaties wordt op dit moment gevormd door de heer F.A. (Frans) van den Broek d’Obrenan MBA en de heer drs. W. (Willem) Wiegersma.

Nauwe samenwerking met LUMC

Het Rijnlands Revalidatie Centrum en Sophia Revalidatie hebben een aantal jaar geleden besloten te fuseren om hun ambities waar te kunnen maken. Met een efficiënte organisatie en een gezonde bedrijfsvoering wil Basalt naar eigen zeggen voorop lopen bij het ontwikkelen, onderzoeken en toepassen van zorginnovaties. In dat kader wordt er nauw samengewerkt met het LUMC. Basalt zal revalidatiezorg dichtbij de patiënt leveren, zelfs mogelijk bij de patiënt thuis.

 

Links: Sophia Revalidatie Den Haag. Rechts: Hoofdingang RRC Leiden

 

Het Rijnlands Revalidatie Centrum (RRC) behaalde als eerste VIPP-2 deelnemer de A1-doelstelling van het VIPP-programma.  Voortaan kunnen patiënten een digitaal afschrift van hun gegevens krijgen. VIPP is opgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid, in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), om te stimuleren dat in 2020 alle Nederlanders digitaal toegang hebben tot hun medische gegevens én medicatie-overzichten digitaal inzichtelijk zijn.

Fusie 1 januari juridisch feit

Basalt is de steensoort die gebruikt wordt in onder meer golfbrekers in zee. Het Rijnlands Revalidatie Centrum en Sophia Revalidatie zijn beide ontstaan vanuit een zeehospitium, gelegen in de kuststreek van Zuid-Holland. Bij de keuze voor de naam werd de relatie met de zee dan ook gelegd.

Op 1 januari 2019 is de fusie juridisch een feit.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen