Search
Close this search box.
Search

Roche en Accenture creëren dataplatform voor diabetesmanagement

Roche kondigt vandaag een vijfjarige samenwerkingsovereenkomst aan met Accenture. Roche en Accenture creëren samen een centraal dataplatform voor het digitale diabetes ecosysteem van Roche om vorm te geven aan de diabeteszorg in de toekomst.

Het nieuwe dataplatform integreert alle bestaande en toekomstige producten, oplossingen en diensten en verbindt mensen met diabetes en hun zorgverleners. Dit stelt Roche in staat persoonlijke en uitgebreide ondersteuning te bieden aan diabetespatiënten.

Het centrale dataplatform wordt gebouwd op het Accenture Intelligent Patient Platform, een platform dat Roche in staat stelt gegevens in een beveiligde omgeving te verzamelen en analyseren. Roche kan zo nieuwe diabetes-therapieën ontwikkelen en nieuwe oplossingen en apparaten van partners integreren.

Kwaliteit verhogen

Het open diabetesplatform dat de bedrijven creëren stelt Roche in staat om, door middel van algoritmen, grote hoeveelheden gegevens te analyseren en te duiden, zodat zij sneller kunnen reageren op de behoeften van mensen met diabetes, hun verzorgers en zorgsystemen. Uiteindelijk kan dat tot gepersonaliseerde zorg en betere uitkomsten leiden.

De samenwerking vloeit voort uit de relatie die Roche en Accenture de afgelopen jaren hebben opgebouwd. De bedrijven willen digitale zorg voor diabetes verder te ontwikkelen en geïntegreerde diabetesmanagementoplossingen en -diensten aanbieden. Het doel is betere behandelresultaten te behalen en duurzame zorgsystemen op te zetten.

Patiëntprogramma’s analyseren

Het digitale platform combineert de kennis van Roche op het gebied van diabetes en de expertise van Accenture op het gebied van biowetenschappen en gezondheid. Het biedt een beveiligde omgeving waarbinnen de zorg voor mensen met diabetes geanalyseerd kan worden.

Het platform maakt het niet alleen mogelijk om patiëntdata te analyseren, maar helpt ook met het opbouwen van een patiënten programma voor specifieke patiëntgroepen. In het geval van deze samenwerking zijn dat patiënten met diabetes. Binnen het platform is het mogelijk de effectiviteit van behandelingen of programma’s te meten, waarna deze aangepast kunnen worden.

Over Roche en Accenture

De Roche Groep, met hoofdkwartier in Basel, Zwitserland, is actief in meer dan 100 landen. In 2016 werkten er meer dan 94.000 mensen wereldwijd, waaronder bij de Nederlandse kantoren in Almere en Woerden. Het bedrijf streeft ernaar de juiste behandeling voor elke patiënt te vinden. Met Roche Diabetes Care richten zij zich op mensen met diabetes, om hen om een zo normaal en actief mogelijk leven te laten leiden.

Accenture is een wereldwijd professional services bedrijf met een aanbod van diensten en oplossingen op het vlak van strategie, consultancy, digital, technologie en operations. Het heeft 373.000 medewerkers, die klanten in ruim 120 landen ondersteunen.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
Volg jij ons al?