Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Rockstart lanceert digital health accelerator in Nederland

Rockstart heeft vandaag de tien deelnemers aan het eerste Digital Health Accelerator-programma aangekondigd. De accelerator is de eerste in haar soort in Nederland. Het programma vindt plaats in Nijmegen. Hier kunnen de startups volop gebruik maken van het hoogstaande innovatieve gezondheidsecosysteem.

De tien deelnemende startups komen uit zes verschillende landen met hele verschillende ideeën. Die variëren van wearables die patiënten met een chronische aandoening helpen bij het monitoren van de temperatuur van medicijnen tot robots die mensen met dementie ondersteunen.

De deelnemers zijn:

1. Bruxlab (Nederland) ­ Bruxlab ontwikkelt diagnostische hulpmiddelen om tandenknarsen (bruxisme) op te sporen én te volgen. De app herkent tandenknarsen en neemt het geluid op. ­Daarnaast werkt Bruxlab aan een wearable.

2. Cognilab (Verenigde Staten)  Cognilab is een researchsuite voor de wetenschappelijke studie van het menselijke brein. Gebruikers kunnen cognitieve tests aanmaken, data verzamelen en resultaten analyseren. De tijd die hiervoor nodig is wordt uitgedrukt in dagen in plaats van maanden.

3. Dinst(Nederland) ­ Dinst is een platform dat ouderen, minder validen en aan huis gebonden mensen verbindt met verschillende dienstverleners aan huis. Met een paar muisklikken kunnen mensen betrouwbare professionals vinden, vergelijken en boeken.

4. Fuelling (Spanje)­ Fuelling is een simpele, leuke & op maat gemaakte app. De app is gericht op personeelsmanagers om medewerkers te belonen voor fysieke inspanning.

5. Fysio24 (Nederland) ­ Fysio24 is een instant online-assistent voor blessurepreventie en herstel. De app geeft mensen rechtstreeks toegang tot een online fysiotherapeut om een persoonlijk herstelplan en coaching te krijgen.

6. Med Angel (Duitsland) ­ Med Angel zorgt ervoor dat patiënten met een chronische aandoening die afhankelijk zijn van temperatuur­gevoelige medicijnen de temperatuur ervan kunnen monitoren zowel onderweg, in de koelkast als tijdens gebruik. Voorbeelden van dit soort medicijnen zijn insuline en hormonen.

7. MOUNT (Nederland) ­ MOUNT is een gebruiksvriendelijke App gekoppeld aan het elektronisch patiëntendossier. De App geeft inzicht en transparantie in de besluitvorming voor patiënten, artsen en zorginstellingen.

8. Picto Connection (Spanje) ­ Picto Connection vergemakkelijkt de communicatie voor mensen die (ernstig) beperkt zijn in communicatie. De applicatie maakt gebruik van big data, kunstmatige intelligentie en neuropsychologische analyse. De App is aangesloten op een platform dat kan worden aangepast op basis van de behoeften van de gebruikers.

9. Tinybots (Nederland) ­ Tinybots zijn kleine sociale robots die ouderen met dementie ondersteunen; dat doen ze door het verstrekken van automatische kattebelletjes, gepersonaliseerde muziek, verhalen, cognitieve therapie en gesproken instructies voor de dagelijkse taken. Met behulp van een App kunnen formele en informele zorgverleners een Tinybot configureren naar persoonlijke behoeften en wensen.

10. Teamscope (Chili)­ Teamscope is een multi­platform-toepassing gericht op medische onderzoekers. Met Teamscope kan onderzoeksdata efficiënt, veilig en effectief verzameld en opgeslagen worden. Dit kan zelfs zonder online te zijn.

In het komende nummer van ons magazine leest u een uitgebreid interview met Oscar Kneppers, de oprichter van Rockstart. We spraken onder andere over zijn motivatie en de selectieprocedure voor startups.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen