Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

RVO en ZonMw gaan intensief samenwerken voor zorginnovaties

Henk Smid (directeur ZonMw) en Marlouke Durville (directeur Kernprocessen en Juridische Zaken van RVO) hebben op dinsdag 7 maart tijdens de bijeenkomst ‘Innovatie door co-creatie’ een convenant getekend tussen de twee organisaties. Doel van de samenwerking is het versterken van al dan niet digitale innovaties in de zorg.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De bijeenkomst in het Beatrix Theater te Utrecht was georganiseerd door ZonMw en had als onderwerp publiek-private samenwerking (PPS), gericht op onderzoek en innovatie in de zorgsector. De dag werd onder andere mede mogelijk gemaakt door Health~Holland en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).  ZonMw stimuleert met allerlei subsidies gezondheidsonderzoek en zorginnovatie en voert in dit kader steeds meer programma’s uit  via publiek-private samenwerking.

RVO.nl en ZonMw gaan intensief samenwerken op het vlak van PPS en in de zorg, zoals de uitvoering van de Health Deals en MKB binnen Europese PPS-onderzoeksprogramma’s. Met het ondertekenen van het convenant wordt de samenwerking en de ambitie om dit voort te zetten in de toekomst van de organisaties nog eens onderstreept, zo stelt ZonMW.

Health Deals

De overheid wil de brede toepassing van effectieve zorginnovaties versnellen. Deze ‘Health Deals’ tussen overheid en (private) partners zijn bedoeld om die zorginnovaties verder op weg te helpen. Health Deals zijn afspraken tussen de overheid en verschillende andere partijen, waaronder private partijen. Het gaat om concrete zorgvernieuwingen waarbij het niet wil lukken om de toepassing verder te krijgen dan bijvoorbeeld het lokale ziekenhuis, de zorginstelling of de regio.

Voorwaarde voor ondersteuning is volgens RVO dat de beoogde innovatie – of dat nu een apparaat is of dat het meer (sociale) processen in de organisatie betreft – een evidente meerwaarde voor de patiënt heeft en kostenbesparend is.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen