Samenwerken met medisch grafische data

1 maart 2019
Female doctor using digital tablet near library and colleagues standing behind and discussing
Data
Blog

De Medisch Grafische Werkplek biedt specialisten altijd en overal toegang tot grafisch medische gegevens en 3D beelden op iedere werkplek of thuis op ieder mobiele apparaat. Zorgverleners kunnen met deze medische data samenwerken vanuit een centraal opslagpunt, zonder de data en controle uit handen te geven.

Een oplossing waarmee je op ieder device - anywhere  & anytime - toegang hebt tot patiëntgegevens- en informatie.

De uitdaging van samenwerken met medisch grafische data

Voor zorgverleners is het van groot belang dat medische specialisten efficiënt kunnen werken met elektronische patiëntendossiers. Patiënten, huisartsen en de behandeld arts hebben toegang tot de gegevens nodig en tegelijkertijd moet deze informatie worden beschermd om de privacy van de patiënt te waarborgen. Regelmatig komt men nog situaties tegen waarbij de patiënt een fysieke drager, zoals USB stick of CD-ROM, ontvangt om deze te overhandigen aan de behandelend arts. Het komt zelfs nog voor dat papieren dossiers over en weer worden verzonden per post.

Tegelijkertijd is het van belang dat zorgverleners gemakkelijk kunnen werken in een werkplek waar grafische acceleratie is toegevoegd, zodat 3D beelden en PACS bestanden kunnen worden geopend en gedeeld.

De vraag die in dit proces ontstaat is: hoe kan men er voor zorgen dat de data snel, maar bovenal veilig en efficiënt gedeeld kan worden met een hoge acceleratie tussen zorgverleners? Daarnaast ontwikkelt zich de vraag: is deze informatie ook toegankelijk voor derden? Denk daarbij aan een second opinion of multidisciplinair overleg.

De Medisch Grafische Werkplek

In samenwerking met Nvidia, Palo Alto en NetApp heeft Damecon een 100% veilige Medisch Grafisch Geaccelereerde Werkplek ontworpen, waarbij alle relevante informatie uit het medisch dossier van de patiënt direct toegankelijk is voor alle betrokkenen in het zorgproces. De toegang tot deze informatie kan ook weer worden ingetrokken. De werkplek is grafisch geaccelereerd om toepassingen binnen het ziekenhuis op basis van Medical Imaging te kunnen ondersteunen en maakt thuiswerken ook mogelijk.

Voordelen van de Medisch Grafische Werkplek

De Medisch Grafische Werkplek biedt verschillende technische voordelen: de ruwe data, zoals de patiëntgegevens en -informatie staan centraal opgeslagen. Daardoor hoeft de data niet verplaatst te worden. Dit heeft als resultaat dat de beveiliging centraal geregeld kan worden en lijnverbindingen niet onnodig worden belast. De oplossing voorkomt onnodige dataopslag van dezelfde data op verschillende ziekenhuissystemen. Dit is een besparing voor het volledige zorgsysteem en het ziekenhuis zelf. Daarnaast maakt deze unieke oplossing het mogelijk om het renderen van medische afbeeldingen grafisch geaccelereerd op elk gewenst apparaat te laten plaatsvinden: desktop, tablet en smartphone.

Naast technische voordelen biedt de Medisch Grafische Werkplek zorgverleners realtime toegang tot PACS en gelijktijdige inzage in patiëntendossiers. In de daluren, wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van de grafische acceleratie van de werkplek, kan de werkplek gebruikt worden voor medisch onderzoek.

Het whitepaper biedt een uitgebreide beschrijving van de Medisch Grafische Werkplek en alle unieke voordelen die het biedt.

Evenement: samenwerken met medische data

Tijdens het evenement op 4 april gaan NetApp, Palo Alto, Nvidia en Damecon uitgebreid in op de Medisch Grafische Werkplek. Als gastspreker zal Bert Snel, Manager Informatiemanagement, Automatisering en Medische Technologie van het Oogziekenhuis Rotterdam, een lezing houden over de ontwikkelingen op het gebied van het delen van medische data.

Schrijf je snel in voor het bijzondere evenement.