Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Samenwerking BeterDichtbij voor makkelijke zorg thuis

Op de eerste dag van de vierde landelijke e-healthweek werd bekend dat BeterDichtbij en Luscii gaan samenwerken op het gebied van thuismetingen en digitaal communiceren met patiënten. Beide organisaties hebben hun platformen doorontwikkeld zodat de twee diensten geïntegreerd ingezet kunnen worden.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Deze samenwerking moet bijdragen aan betere zorg thuis. Het geeft patiënten de mogelijkheid om op een veilige manier zelf betrouwbare thuismetingen te doen en daarover eenvoudig digitaal te communiceren met hun zorgverleners. De thuismetingen zijn toegankelijk vanuit het BeterDichtbij platform en de software en algoritmes van Luscii zorgen voor de verdere analyse en verwerking.

De platformen worden dagelijks door duizenden mensen thuis, onderweg of op het werk gebruikt. De inzet van beide diensten groeit snel, evenals het aantal ziekenhuizen en andere zorgorganisaties die ervoor gekozen hebben. BeterDichtbij richt zich op het beschikbaar maken van eenvoudig digitaal contact tussen patiënt en zorgverleners. Luscii levert thuismetingoplossingen.

Hoe werkt het?

Wanneer een patiënt een thuismeting uitvoert met de Luscii app, dan krijgt de zorgverlener een alert. Die melding wordt zowel in het eigen EPD als het BeterDichtbij platform weergegeven. De zorgverlener kan met één klik, zonder dat hij daarvoor extra moet inloggen, de data raadplegen, compleet met trends en grafieken over de gezondheid van de patiënt.

Indien er actie of afstemming met de patiënt nodig is, dan kan de zorgverlener de patiënt daarvan via hetzelfde systeem direct op de hoogte stellen. Indien gewenst kan ook een videogesprek gevoerd worden. Doordat beide platformen gekoppeld zijn kunnen patiënten in de BeterDichtbij app nu ook een bericht ontvangen wanneer het tijd is voor, bijvoorbeeld, een nieuwe meting.

Nog betere zorg thuis

Doordat beide partijen ook aangesloten zijn op het Zorgplatform van ChipSoft ontstaan nog meer integratiemogelijkheden. Niet alleen wordt de digitale dienstverlening van zorgverleners aan patiënten eenvoudiger. Het zorgt er ook voor dat de data op de juiste plek bij elkaar blijven in het EPD.

Voor zorgverleners wordt digitale dienstverlening naar hun eigen patiënten zo verder vereenvoudigd waarbij de data op de juiste plek bij elkaar blijven in het EPD. Openheid is daarbij ook een belangrijk uitgangspunt. Den samenwerking tussen BeterDichtbij en Luscii is niet exclusief en staat open voor samenwerking en koppeling met andere partijen voor nog betere zorg thuis.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen