Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Samsung, UCSF ontwikkelen app voor meten bloeddruk, stress

Samsung en de University of California, San Francisco (UCSF) hebben samen een app ontwikkeld waarmee gebruikers zelf hun bloeddruk en stresslevel kunnen meten. De app genaamd My BP Lab. Aan de app is een programma verbonden waar gebruikers aan kunnen deelnemen om zo beter inzage te krijgen in hun gezondheid.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

My BP Lab maakt gebuik van de optische sensor op de Samsung Galaxy S9 en de Galaxy S9+ die tijdens het voorbije Mobile World Congress (MWC) zijn gepresenteerd. Het Zuid-Koreaanse bedrijf lanceerde de Galaxy S9 en Galaxy S9+ vormen als opvolger van de Galaxy S8 en Galaxy S8+ van vorig jaar.

Hoewel beide modellen qua uiterlijk veel overeenkomsten vertonen, voerde Samsung enkele verbeteringen door waaronder een vernieuwde uitvoering van Samsung’s 12-megapixel Dual Pixel camera en een nieuwe chipset met gigabit LTE ondersteuning. De optische sensor die wordt gebruikt in Samsung’s nieuwe smartphones zou accurater zijn doordat de sensor is ingebouwd in de smartphone waardoor geen externe hardware voor metingen nodig is.

Onderzoeksprogramma van drie weken

Deelnemers aan het programma ontvangen on-demand gepersonaliseerde informatie over hun bloeddruk en stressniveau. Het doel van de app is om uiteindelijk contextuele en wetenschappelijke feedback te kunnen leveren waardoor gebruikers beter inzage krijgen in hun gezondheid en deze beter kunnen managen. Ook zal de gegenereerde data worden ingezet om bloeddruk nog nauwkeuriger te kunnen meten.

“Deze studie zou de grootste dataset kunnen zijn over stress, dagelijkse emotionele ervaringen en bloeddruk”, zegt Wendy Berry Mendes, PhD, professor in de psychiatrie aan het UCSF en de directeur van het Emotion, Health en Psychophysiology Lab. “Onze samenwerking met Samsung kan mensen over de hele wereld helpen hun gezondheid te verbeteren door stress te beheersen.”

Gebruikers krijgen na het downloaden van de app de vraag of zij willen deelnemen aan een programma van drie weken waarin op dagelijkse basis stress en emoties worden gemeten. Deelnemers rapporteren zelf over hun dagelijkse gebruiken zoals beweging, sport, voeding en slaap. Ook meten zij gedurende de dag hun bloeddruk met de optische sensor in de Galaxy S9. Op die manier kunnen deelnemers verbanden gaan zien tussen hun leefritme en hun bloeddruk en stressniveau, zo verwachten de onderzoekers.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen