Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Science Café in Enschede over nanotechnologie in de zorg

RTL Z organiseert samen met NanoNext.nl een Toekomstmakers Science Café in Concordia in Enschede. De aan de Universiteit Twente verbonden hoogleraren Albert van den Berg, Peter-Paul Verbeek en Johan Engbersen van UT-spinoff 20Med bespreken de rol van nanotechnologie binnen de gezondheidszorg.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Discussie

Bezoekers worden uitgenodigd mee te discussiëren over de mogelijkheden van deze nieuwe technologie in de zorg inzichtelijk. Maar ook de onvermijdelijke dilemma’s. Want het is heel fijn dat de uitslagen van bloedtesten supersnel beschikbaar zijn en dat medicijnen op maat gemaakt kunnen worden, maar is het ook nodig om zelf het geslacht van je kind te bepalen?

De sprekers

Van den Berg houdt zich als wetenschappelijk directeur van MIRA bezig met het bouwen van labs-on-chips en werkt aan een pil die darmkanker kan detecteren. Als hoogleraar Filosofie van Mens en Techniek buigt professor Verbeek zich over de ethische dilemma’s die deze technieken oproepen. Johan Engbersen heeft met zijn 20Med ervoor gezorgd dat medicijnen heel precies naar de plek in het lichaam gestuurd kunnen worden waar ze nodig zijn.

###Science Cafe nano###


Tijd en locatie

Donderdag 28 januari Tijd & locatie: 20:00-22:00 in de theaterzaal van Concordia (Oude Markt 15) Toegang: gratis, maar vooraf aanmelden via sciencecafe@rtl.nl

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen