Search
Close this search box.
Search

Science Café in Enschede over nanotechnologie in de zorg

RTL Z organiseert samen met NanoNext.nl een Toekomstmakers Science Café in Concordia in Enschede. De aan de Universiteit Twente verbonden hoogleraren Albert van den Berg, Peter-Paul Verbeek en Johan Engbersen van UT-spinoff 20Med bespreken de rol van nanotechnologie binnen de gezondheidszorg.

Discussie

Bezoekers worden uitgenodigd mee te discussiëren over de mogelijkheden van deze nieuwe technologie in de zorg inzichtelijk. Maar ook de onvermijdelijke dilemma’s. Want het is heel fijn dat de uitslagen van bloedtesten supersnel beschikbaar zijn en dat medicijnen op maat gemaakt kunnen worden, maar is het ook nodig om zelf het geslacht van je kind te bepalen?

De sprekers

Van den Berg houdt zich als wetenschappelijk directeur van MIRA bezig met het bouwen van labs-on-chips en werkt aan een pil die darmkanker kan detecteren. Als hoogleraar Filosofie van Mens en Techniek buigt professor Verbeek zich over de ethische dilemma’s die deze technieken oproepen. Johan Engbersen heeft met zijn 20Med ervoor gezorgd dat medicijnen heel precies naar de plek in het lichaam gestuurd kunnen worden waar ze nodig zijn.

###Science Cafe nano###


Tijd en locatie

Donderdag 28 januari Tijd & locatie: 20:00-22:00 in de theaterzaal van Concordia (Oude Markt 15) Toegang: gratis, maar vooraf aanmelden via sciencecafe@rtl.nl

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?