Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
6 februari 2017
Artikel delen

Sensire in het iBook van Apple over revoluties in de zorg

Een beetje trots zijn ze wel, bij Sensire in Gelderland. Want Apple zélf noemt het iPad-project van Sensire in hun iBook iOS in Healthcare – Revolutionizing Healthcare Productivity als voorbeeld van vernieuwende zorg.

Tags

Lid redactieraad ICT&health

Maarten van Rixtel

Maarten  van Rixtel Meer van deze auteur

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

In het iBook zegt Apple er het volgende over:

“Sensire gebruikt de iPad om ouderen medische zorg in hun eigen huis te bieden. Met behulp van beeldbellen van iPad en verschillende apps van Focus Cura kunnen dokters en verpleegkundigen virtuele consulten houden bij ouderen. Ook kunnen ze medische aandoeningen monitoren zoals hartfalen, COPD of Parkinson. Zorgmedewerkers gebruiken de iPad ook om patiënten te helpen bij dagelijkse activiteiten, behandeling van mentale ziekten en therapie bij verslaving. De iPad ondersteunt tevens bij de behandeling van chronische aandoeningen zoals dementie of eenzaamheid.”

De iPad als collega

Een patiënt die hulp nodig heeft kan met één druk op de knop een sms-alarm sturen naar drie familieleden. Het bericht bevat een GPS positie en een telefoonnummer en het kan ook ingesteld worden om naar het callcenter van de dichtstbijzijnde zorginstelling gestuurd te worden. Ook Beeldzorg geeft patiënten een op hun toegespitste lijst met mensen die beschikbaar zijn voor beeldbellen, waaronder cliënten met dezelfde aandoening, familieleden, zorgverleners of servicemedewerkers. Maar de online dienstverlening gaat verder. Zo zorgt Videomonitoring dat patiëntengegevens naar het medisch service center verstuurd worden.

“Dankzij de iPad met beeldzorg en videomonitoring voelen onze klanten zich een stuk veiliger en zekerder om zelfstandig thuis te wonen” zo zegt Maarten van Rixtel van Sensire. “Onze zorgmedewerkers die onderweg zijn en in ons 24/7 medisch service center werken, hebben extra virtuele oren en ogen om de hoogste kwaliteit van zorg te leveren.”

iOS in Healthcare – Revolutionizing Healthcare Productivity is vanaf nu hier te downloaden.

Sensire

Al meer dan zestig jaar is Sensire in de Achterhoek actief op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn. Van thuiszorg tot wonen met zorg, van maatschappelijk werk tot thuisbegeleiding en van jeugdgezondheidszorg tot zorg op afstand: Sensire is overal in thuis. Zo onderscheid Sensire zich met gespecialiseerde zorg thuis, bijvoorbeeld bij een chronische aandoening of ernstige ziekte. Daarbij maken ze onder meer gebruik van vernieuwende technieken, vooral op het gebied van ICT en data.

Op het snijvlak van ICT en zorg

Al in 2011 heeft Sensire het roer omgegooid. De organisatie is toen teruggegaan naar haar essentie: persoonlijk contact tussen klant en medewerker. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor nieuwe ICT-systemen. Sensire heeft destijds oude, hiërarchische systemen vervangen door systemen waarmee medewerkers elkaar, hun planning en de klantgegevens snel kunnen raadplegen. En dat werkt. Sensire heeft hiervoor de hulp ingeschakeld van Nedap healthcare en consultancy bureau Quattri, die zorgaanbieders ondersteuning bieden om technologische oplossingen in de wijkzorg te implementeren.

Groei en dus ruimte voor meer ICT’ers

De ontwikkelingen gaan steeds verder en vragen nu om uitbreiding van de ICT teams. Paul Dieks, Applicatiebeheerder ICT bij Sensire vertelt: “Als ICT Expert bij Sensire ben je inhoudelijk bekend met alles wat een goed werkende applicatie eist, vraagt en met zich mee brengt. Voor onze thuiszorg tak is een vlotte, betrouwbare en up-to-date werking van het softwarepakket ONS van NEDAP Healthcare van levensbelang. Dit geldt zowel voor de directe zorgverlening door de zuster als voor de afhandeling van de tienduizenden declaratieregels die dagelijks door dit systeem vliegen. Je begrijpt als geen ander dat de zuster niet meer zonder een smartphone en/of een iPad op pad gaat en graag met een programma werkt dat ze zonder hulp zelf kan bedienen. En dat er aan de andere kant van de zorg dagelijks tienduizenden registraties en declaraties plaats vinden om de geleverde zorg betaald te krijgen.“

Gezocht: Applicatie Expert ONS (Nedap)

Sensire heeft momenteel ruimte voor een Applicatie Expert ONS (Nedap) die met lef, actie en goede ideeën het verschil kan komen maken. Heb jij werkervaring opgedaan in een functie als applicatiebeheerder en ben je eraan toe om een inhoudelijke uitdaging aan te gaan waarin je jezelf écht kunt ontwikkelen? Ook als je ervaring met een soortgelijk systeem hebt en verwacht je dat ONS van Nedap al snel geen geheimen meer voor je kent, reageer dan ook vooral! Sensire komt graag met je in gesprek om te kijken wat we jou kunnen bieden in je ICT carrière.

Tags

Lid redactieraad ICT&health

Maarten van Rixtel

Maarten  van Rixtel Meer van deze auteur

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen