Search
Close this search box.
Search

Sensoria komt met loop-app om hersteltijd in te korten

Sensoria, een textielbedrijf dat onder meer 'slimme sokken' levert voor hardlopers, heeft een app gelanceerd die gebruikers helpt met het bijhouden van hun loopactiviteiten tijdens de herstelperiode na een beroerte of een operatie.

De app is bedoeld om de hersteltijd voor een patiënt te verkorten, aldus Sensoria. De Sensoria Walk app werd aangekondigd tijdens de CES 2016 elektronicabeurs eerder dit jaar. Volgens Alick Law, directeur marketing & business development van Sensoria, is de app gericht op mensen in specifieke omstandigheden waar een polsgedragen tracking device mogelijk niet of minder goed in staat is om de benodigde nauwkeurige monitoring van activiteiten uit te voeren.

De Sensoria Walk-app synchroniseert met de Sensoria Smart Socks, die in mei 2015 gelanceerd zijn. Met de sensors in de sokken is het mogelijk om vorm, inhoud en tijdsduur van (loopgebaseerde) activiteiten bij te houden. De sokken geven via een BlueTooth-verbinding alle verzamelde data door aan de app.

""

Direct verband tussen activiteiten en herstelperiode

Volgens de medeoprichter en CEO van Sensoria, Davide Vigano, is er in een onderzoek door de Mayo-kliniek uit 2013 een direct verband gelegd tussen activiteiten en hersteltijd. De meeste polsgedragen wearables zouden echter onvoldoende in staat zijn om activiteiten van mensen met beperkte mobiliteit te meten. Het gaat daarbij onder meer om ouderen, mensen die beperkt mobiel zijn na een operatie of mensen die een rollator gebruiken.

Door meer nauwkeurige informatie te geven over activiteiten moet het mogelijk zijn voor patiënten en hun begeleiders om de hersteltijd te verkorten, bijvoorbeeld door meer efficiënte activiteiten uit te voeren.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?