Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Sensoria komt met loop-app om hersteltijd in te korten

Sensoria, een textielbedrijf dat onder meer ‘slimme sokken’ levert voor hardlopers, heeft een app gelanceerd die gebruikers helpt met het bijhouden van hun loopactiviteiten tijdens de herstelperiode na een beroerte of een operatie.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De app is bedoeld om de hersteltijd voor een patiënt te verkorten, aldus Sensoria. De Sensoria Walk app werd aangekondigd tijdens de CES 2016 elektronicabeurs eerder dit jaar. Volgens Alick Law, directeur marketing & business development van Sensoria, is de app gericht op mensen in specifieke omstandigheden waar een polsgedragen tracking device mogelijk niet of minder goed in staat is om de benodigde nauwkeurige monitoring van activiteiten uit te voeren.

De Sensoria Walk-app synchroniseert met de Sensoria Smart Socks, die in mei 2015 gelanceerd zijn. Met de sensors in de sokken is het mogelijk om vorm, inhoud en tijdsduur van (loopgebaseerde) activiteiten bij te houden. De sokken geven via een BlueTooth-verbinding alle verzamelde data door aan de app.

""

Direct verband tussen activiteiten en herstelperiode

Volgens de medeoprichter en CEO van Sensoria, Davide Vigano, is er in een onderzoek door de Mayo-kliniek uit 2013 een direct verband gelegd tussen activiteiten en hersteltijd. De meeste polsgedragen wearables zouden echter onvoldoende in staat zijn om activiteiten van mensen met beperkte mobiliteit te meten. Het gaat daarbij onder meer om ouderen, mensen die beperkt mobiel zijn na een operatie of mensen die een rollator gebruiken.

Door meer nauwkeurige informatie te geven over activiteiten moet het mogelijk zijn voor patiënten en hun begeleiders om de hersteltijd te verkorten, bijvoorbeeld door meer efficiënte activiteiten uit te voeren.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

KPN Zorgdomotica

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen