Siemens Healthineers lanceert nieuwe toevoegingen PEPconnect

20 oktober 2017
Nieuws
Tot de nieuwe uitbreidingen van PEPconnect behoren een gepersonaliseerd dashboard waarmee de samenwerking en communicatie met andere professionals wordt verbeterd en PEPconnections2, een premium-abonnement voor virtuele trainingsdiensten.

PEPconnections maakt het mogelijk om leerplannen te ontwerpen, beheren, toe te wijzen en te beheren voor online trainingsprogramma’s voor diverse werkgroepen in ziekenhuizen en laboratoria. Het platform is open biedt derhalve niet alleen programma’s aan van Siemens zelf.

Volgens Siemens moeten de uitbreidingen ervoor zorgen dat de oplossing tot nog meer kostenbesparing en efficiency zal leiden bij medische instellingen. Begin dit jaar voegde Siemens Healthineers, het voormalig Siemens Healthcare, nog duizend nieuwe modules toe aan zijn platform waardoor het totaal op 7.000 uitkwam. PEPconnect is beschikbaar in de talen Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Koreaans en Japans en wordt wereldwijd door zo’n 200.000 zorgprofessionals gebruikt.

Siemens Healthineers Digital Ecosystem

PEPconnect werd in 2015 gelanceerd als onderdeel van Siemen’s Personalized Education Plan, dat in 2011 op de markt verscheen. PEP werd destijds door Siemens omschreven als het eerste gepersonaliseerde online platform waarop medische professionals in een virtuele omgeving ondersteuning krijgen via een groot aanbod van opleidings- en trainingsmodules.

Met zijn oplossingen heeft Siemens Healthineers de ambitie om een ecoysteem voor slimme zorg op te tuigen. In april voegde het bedrijf nog twee nieuwe partners toe aan dit ecosyteem, Ebit en HeartFlow. Begin dit jaar zegden ook onder andere Arterys, Dell EMC, SecondOpinions.com, Stroll Health, SyntheticMR, 3D Slicer, TMC, USARAD en Viewics toe applicaties en technologieën voor het Siemens Healthineers Digital Ecosystem te gaan leveren.